Peter Sorensen u ponedjeljak u posjetu Travniku

Peter Sorensen, šef Delegacije Europske Unije i specijalni predstavnik EU u BiH u ponedjeljak, 4. ožujka 2013.godine, posjetit će Općinu Travnik.

„Prilikom ove posjete predviđen je sastanak Sorensena s načelnikom Općine Travnik, Admirom Hadžiemrićem i predsjedateljem Općinskog vijeća, Nikom Grganovićem, na kojem će biti predstavljeni projekti i aktivnosti općinske administracije na putu k europskim integracijama. Ovom prilikom prvi put će biti predstavljena ideja izgradnje Trga Europe u Travniku, kao ideja temeljena na ciljevima koji našu lokalnu zajednicu učvršćuju na putu uvođenja europskih praksi”, priopćeno je iz Općine Travnik.

U posjeti Travniku, uz Sorensena, boravit će i Nj.E. Maria Aurora Mejia Errasquin, veleposlanica Španjolske u BiH, Nj.E. Angel Angelov, veleposlanik Bugarske u BiH i Cristiana Markert, zamjenica veleposlanika Njemačke u BiH.

Nakon ovoga sastanka predviđen je obilazak Memorijalnog muzeja, rodne kuće Ive Andrića i Starog grada, a posebna pažnja usmjerena je na obilazak lokacije predviđene za izgradnju Trga Evrope.

Nakon toga navedeno izaslanstvo primit će i premijer Vlade SBŽ, Tahir Lendo i predsjedatelj Skupštine SBŽ, Josip Kvasina. Na sastanku će se govoriti o napretku Bosne i Hercegovine u Europskim integracijama.