Petar Čarapina pobjednik književnog natječaja CM-cosmetic market

altPrva nagrada književnog natječaja za kratku priču, s pravom natjecanja učenika srednjih škola s područja BiH viteške tvrtke CM-cosmetic market, pripala je priči „Peron sudbine”, autora Petra Čarapina, učenika Gimnazije fra Grge Martića iz Posušja.

Na ovaj nagradni natječaj prijavile su se 74 škole s ukupno 129 priča svojih učenika, a jedna škola mogla je na natječaj poslati najviše tri priče.

Cilj ovog natječaja, kako su kazali organizatori, je poticanje književnog natjecanja mladih i popularizacije književnosti uopće.

Druga nagrada pripala je prići koja nosi naziv „Čovjek koji je izmislio vrijeme”, autora Adisa Osmića iz Tehničke škole u Brčkom, a treća „Priča o stepskoj vrućini”, autorice Saše Jovljević, učenice Prve gimnazije u Sarajevu.

Žiri koji je od 129 priča izabrao tri najbolje činili su viteški književnici, Željko Kocaj (predsjednik) i Anto Zirdum, te profesor, ravnatelj Srednje škole Vitez i istaknuti kulturni djelatnik, Vatroslav Matić i u ime organizatora, tvrtke CM-cosmetic market, Nataša Čobanović.

Svečanost proglašenja najboljih, kojoj nije prisustvovao autor drugonagrađene priče, Adis Osmić, održana je u petak, 9. ožujka, u Franšiznom centru BiH u Vitezu. Uz prigodna priznanja i darove autorima (školama) pripale su i vrijedne novčane nagrade.

Zvonimir Čilić / VL