Pendeš za BHRT o mogućem odbijanju prijedloga HNS-a: Ne bih ja ovdje bacala kašike, svatko ima svoju odgovornost! (VIDEO)

Nema razloga da se ne usvoji novi prijedlog Hrvatskog narodnog sabora o izmjena Izbornoga zakona Bosne i Hercegovine, kazala je za BHRT Marina Pendeš, delegat u Domu nаroda Parlamentarne skupštine BiH iz HDZ-a Bosne i Hercegovine.

Gostujući u emisiji BHT1 Uživo istakla je kako ne želi bacati kašike o tome da li će biti ili neće biti prihvaćena prijedlog, ali svako ima svoju odgovornost.

“Što se tiče pravnih aspekata sve je ispravljeno, ostaje volja partnera u Boosni i Hercegovni. Trebamo krenuti na vrijeme na ono što čeka BiH jer su izbori ove godine.”

Od međunarodne zajednice koja učestvoju u pregovorima o Izbornom zakonu još nema odgovora, ali ih u međuvremenu očekuje od sotalih politilkih partnera sa kojima HNS razgovra, napomenula je Pendeš.

“Volja hrvatskog naroda ne smiju biti anulirana i zanemarena.”

Govoreći o miješanju Visokog predstavnika u eventualno donošenje novog Izbornog zakona kazala je kako Bosna i Hercegovina ima dovoljno političkih i ljudskih resursa da riješi ovo pitanje.