Pendeš: Plaća vojnika Oružanih snaga BiH veća od plaće vojnika u regiji

Ministrica obrane Bosne i Hercegovine Marina Pendeš kazala je da je plaća vojnika Oružanih snaga BiH (OS BiH) veća od plaće vojnika u Srbiji, Makedoniji i Crnoj Gori.

“Bar unazad godinu dana, plaća vojnika OS BiH je bila veća od plaće vojnika i u Srbiji, Makedoniji i Crnoj Gori. A trend odlaska iz BiH postoji bez obzira na nacionalnost, tako da i ljudi koji imaju posao odlaze iz BiH ne videći tu budućnost”, istaknula je Pendeš komentirajući nedavni konkurs Ministarstva obrane BiH kojim je otvoreno oko 300 radnih mjesta i dana šansa mladim ljudima za zaposlenje.

Kako je kazala, taj trend nekada nije povezan s poslom, poslodavcem, nego je vezan više za političku situaciju i nedavanje nade mladim ljudima. Dodala je kako je u BiH previše negativnih stvari u eteru, te da bi i mediji i svi segmenti društva trebali više učiniti kako bi ukazali i na pozitivne trendove kojih itekako ima i koji se dešavaju.

“Jako je bitna uloga medija kao promotora i pozitivnih dešavanja, ali i objektivnog informiranja o dešavanjima u zemlji za zauzimanje stajališta ili, bolje rečeno, formiranje javnog mnijenja”, istaknula je Pendeš, piše Drukčiji radio.

Prethodni članakPredstava “Sutra pripada meni” Bjelovarskog kazališta u subotu u Vitezu
Sljedeći članakVijeće ministara BiH proglasilo 11. juli Danom žalosti u BiH