Pendeš: HDZ uvijek spreman na drugi način regulirati povećanje plaća dužnosnicima 

Izaslanica Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Marina Pendeš izjavila je da većina nije zadovoljna Zakonom o proračunu institucija BiH i međunarodnih obveza BiH za 2022. godinu, ali da je njegovo usvajanje iznimno bitno, budući da je to najbitniji dokument u državi.

Tvrdi da je Hrvatska demokratska zajednica (HDZ) uvijek spremna na drugi način regulirati povećanje plaća izabranim dužnosnicima, javlja Fena.

Dodala je da su većina kolega, fokusirajući se na povećanje plaća dužnosnicima, zanemarili one zbog kojih su plaće i povećavaju, a to su državni službenici, uposlenici, pripadnici Oružanih snaga BiH, policijski službenici i drugi.

– Ali plaće se uvijek mogu regulirati, ako ćemo biti iskreni. Svako onaj ko je tražio opravdanje da ne podrži proračun, obzirom da je predizborna kampanja, imao je populističke prijedloge zaključaka – poručila je Pendeš.

Dom naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine je, u drugom čitanju, usvojio Prijedlog zakona o Proračunu institucija BiH i međunarodnih obveza BiH za 2022. godinu.

Od 11 prisutnih izaslanika, za predloženi zakon je glasovalo njih osam, dva su bila protiv i jedan suzdržan.