Pelješkim mostom povezan kopneni teritorij Republike Hrvatske

U četvrtak 29. srpnja petnaestak minuta nakon ponoći, nakon himne Republike Hrvatske, spojen je i posljednji dio Pelješkog mosta čime je Republika Hrvatska konačno spojena kopnom.

Most ima četiri prometna traka, na dva traka će se prometovati, a druga dva će biti tzv. servisna traka. Ploča mosta u njegovom najvišem dijelu je 55 metara iznad razine mora. U tom dijelu raspon između pilona je 250 metara. Visina pilona iznad površine mora, na kojima visi ploča na čeličnim kablovima, je od 74.4 do 100 metara, a promjer im je 2 metra.

Duljina mosta od osi do osi upornjaka iznosi 2 404 metra, ukupna duljina mosta s upornjacima iznosi 2 440 metara, a plovidbeni profil ispod mosta 200 puta 55 metara. Prosječna dubina Malostonskog zaljeva ispod mosta, između Komarne na kopnu kod Stona i Brijeste na poluotoku Pelješcu koje povezuje, iznosi 27 metara, ali su piloni u dno učvršćeni i na većoj dubini jer je na vrhu sloj mulja.

Ispod Pelješkog mosta prošao bi i Titanic

Svečanosti obilježavanja spajanja posljednjega, 165., segmenta čelične rasponske konstrukcije Pelješkog mosta u Brijesti, među ostalim, nazočili su predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković, predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković, potpredsjednik Vlade i ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved, ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković, ministar financija Zdravko Marić i nekolicina drugih ministara, zatim dubrovačko-neretvanski župan Nikola Dobroslavić, potpredsjednica Europske komisije za demokraciju i demografiju Dubravka Šuica, gradonačenik Dubrovnika Mato Franković, predsjednik HDZ-a BiH i Hrvatskog narodnog sabora Dragan Čović, predstavnici kineskog konzorcija koji je izgradio most, te predstavnici Hrvatskih cesta na čelu s predsjednikom Uprave Josipom Škorićem i mnogi drugi.

“Hrvatska je ostvarila svoj strateški nacionalni cilj. Ovaj most će biti zajedničko dobro i most koji povezuje Hrvatsku, ali i Hrvatsku i BiH. Ne bi trebalo biti nikakvih problema s Bosnom i Hercegovinom, Pelješki most je dovoljno visok i da je večeras tu, ispod Pelješkog mosta prošao bi i Titanic. Neupitno je odvijanje pomorskog prometa ispod mosta, što je i u interesu Bosne i Hercegovine. Štoviše, ovaj most daje golemi impuls suradnji Hrvatske i BiH, važan je za Hrvate u BiH, kreira neraskidivu vezu između Hrvatske i Kine, a sve se događaja zahvaljujući našem članstvu u EU-u i prijateljima u Europi”, kazao je na početku izjave medijima predsjednik Vlade RH i dodao:

Trebat će još jedan Pelješki most

“Veliki je ovo dan za hrvatski narod u domovini i izvan nje. Ovaj most povezuje i nije trenutak koji dijeli nego spaja i najbolji je dokaz kako članstvo u EU pomaže Hrvatskoj. Riječ je o svegeneracijskom projektu, zajedničkom, i tako ga trebamo doživljavati i ponositi se njime. Most je tu, most se sagradio i most će ostati. Zahvaljujem svima koji su na bilo koji način pomogli da se realizira ovaj projekt spajanja dva hrvatska kopna nakon tristo godina, sjećat ćemo se ovog trenutka uvijek”, kazao je u Brijesti predsjednik Vlade Andrej Plenković pred samo spajanje zadnjeg dijela konstrukcije Pelješkog mosta, posebno istaknuvši da je Pelješki most spojen tri mjeseca prije roka, unatoč pandemiji COVID-19.

“Bojim se da će Neum imati toliko gostiju da će nam trebati još jedan Pelješki most”, rekao je novinarima u toj prigodi predsjednik HDZ-a BiH i Hrvatskog narodnog sabora Dragan Čović.

Ukupna vrijednost projekta je 526 milijuna eura s uključenim PDV-om, a vrijednost prihvatljivih troškova 420 milijuna eura, od čega se sredstvima Europske unije sufinancira 85 posto, dakle sa 357 milijuna eura. Europska unija financira i popratnu infrastrukturu: pristupne ceste, tunele, dodatne mostove i vijadukte kao i obilaznicu kod grada Stona dužine 8 kilometara. Isto tako, poboljšat će se postojeća cesta D414.

Preko mosta u ljeto 2022.

Nakon spajanja svih dijelova mosta, slijede radovi asfaltiranja samog kolnika i ugradnja instalacija, izolacije i ograde. Očekuje se da će most u potpunosti biti završen na proljeće 2022. Međutim, neće biti odmah pušten u promet jer bi izgradnja pristupnih cesta i objekata na njima trebala završiti početkom ljeta 2022.

J.Vr.,KT

Prethodni članakOvako izgledaju nove hrvatske osobne iskaznice: Doznajte što se sve mijenja i kako ih nabaviti
Sljedeći članakIznimno jak potres magnitude 8.2 na Aljasci – zastrašujuće snimke na mrežama