Pehar turnira ”Sarajevski kiseljak open 2015” ide u Češku

Pavel Nejedly pobjednik je međunarodnog teniskog turnira u Kiseljaku.

Nakon devet dana, preko 50 igrača i pregršt odličnog tenisa, jučer je na terenima teniskog kluba Elliptic odigran finalni meč te održana ceremonija zatvaranja.

Pavel Nejedly iz Češke rezultatom 7:6 2:6 6:4 pobijedio je Rumunja Vlada Victora Corneu. U do kraja napetom i izjednačenom meču Čeh je boljom koncentracijom i kondicijom ipak uspio pobijediti u svom prvom finalu u karijeri, prenosi Bljesak.

Obojica finalista su u svojim obraćanjima izrazili želju da ponovno dođu u Kiseljak, kazavši kako su se ovdje osjećali kao kod kuće. Pohvalili su i organizaciju ali i jedan drugog, jer su zaista odigrali meč vrijedan finala dok im je mnogobrojna publika uzvratila za obojicu jednakim pljeskom i podrškom.

Turnir je zatvorio predsjednik Federacije BiH Marinko Čavara koji je pohvalio turnir kazavši kako mu je bila čast biti pokroviteljem jedne ovakve manifestacije.

Pehare finalistima uručio je suorganizator turnira, načelnik općine Kiseljak Mladen Mišurić Ramljak dok je novčane nagrade ispred generalnog pokrovitelja uručio predstavnik tvrtke Sarajevski kiseljak, Marin Malbašić. Zatvaranje su uveličale i kiseljačke mažoretkinje dok je sudac finalnog meča bio Mladen Radulović iz Doboja.

Podsjećamo, radi se o 16. po redu Kiseljak open-u te šestom po redu turniru iz ITF Futures serije jer je turnir pod patronatom Međunarodne teniske asocijacije i spada u kategoriju jednog od najjačih teniskih turnira koji će se održati u Bosni i Hercegovini.

Nagradni fond bio je 10.000,00 $, a osvajač je dobio 18 ATP bodova koji se boduju za svjetsku ATP ljestvicu.

Direktor turnira Robert Biletić zahvalio se svim igračima, sucima, navijačima a posebno sponzorima koji su i ove godine podržali turnir, te najavio još bolje izdanje sljedeće godine.

Više informacija o turniru može se pronaći na službenoj web stranici kluba: www.tkelliptic.com.

Pokrovitelji i sponzori turnira: Sarajevski kiseljak, predsjednik Federacije BiH Marinko Čavara, Ministarstvo obrazovanja, znanosti, kulture i sporta ŽSB,zatim tvrtke: Babolat, Juice, Haineken, HT Eronet, Croatia osiguranje, Mix company, Inoma, Doper tech, Ceste company, Sportsko rekreacijski centar Romari , Duno lit, STR Nina, Barić, Marcaffe, Foto studio Pavlović, sportska oprema Eurosport Kiss, Moteli Maks i Zigi, Pekara Matić, Delta security.