Pedeset godina prvih maturanata Gimnazije u Vitezu

50 godina mature

Prva generacija Gimnazije u Vitezu, tada odjel travničke Gimnazije, njih dvadeset i dvoje maturiralo je daleke 1967. godine.

I red je bio obilježiti veliki jubilej, pedesetu godišnjicu mature. Međutim, pokazalo se da to baš i nije jednostavno. Jer kako to biva u ovakvim situacijama i prilikama, mladi i ambiciozni gimnazijalci nakon mature razišli su se, većina je upisala fakultete…, a kasnije „kud koji mili moji“.

Na žalost i rat je učinio svoje, ne mali broj više nije među živima, i nekoliko mjeseci organizatori su tražili termin kada bi se mogli okupiti i na kraju došlo ih je tek desetak, četiri mjeseca od stvarnog datuma godišnjice mature. No, važno je bilo okupiti se, obilježiti „najljepše đačke dane“, položeni ispit zrelosti.

I treba reći kako su svi iz ove prve generacije  maturanata Gimnazije u Vitezu, stekli visoka obrazovanja i odreda bili uspješni stručnjaci – profesori, liječnici, ekonomisti… A na svečanost., čak s Brača, stigla je i njihova omiljena profesorica hrvatskog jezika, Matilda Šikić.

50 godina mature
Prethodni članakMostarski teatar mladih izveo predstavu “Mir” na kazališnim danima u Vitezu
Sljedeći članakSvjetski dan mentalnog zdravlja