PD KUK organizira “Kiparsku koloniju” i ljetni kamp za djecu na izletištu Bučička ravan

Narednih tjedan dana na prostoru izletišta Bučićka ravan održati će se ”Kiparska kolonija” čija je realizacija planirana do 11. lipnja, a završnica projekta će biti na dan manifestacije „Pješačenjem do zdravlja“ koja se održava svake godine povodom Dana Općine Novi Travnik.

Na taj dan bila bi upriličena i izložba umjetničkih eksponata.

Također, tijekom ljeta u planu je i Ljetni kamp za djecu na kojem bi se održala radionica za djecu sa zadacima obrade drveta.

Realizacija projekta isplanirana je sa Udrugom „Naša Zemlja“ Travnik, koju predvodi Toni Zlojo, akademski slikar, a voditelj Kiparske kolonije bit će Fabijan Tomić, akademski kipar iz Viteza.

Po završetku projekta se otvaraju mogućnosti za nadgradnju kroz sportsko edukativne i kulturne aktivnosti koje će se provoditi u suradnji s lokalnom zajednicom, a jedna od tih je realizacija obuka i edukacija školske djece i odraslih u radu s drvetom.

Također, stvorit će se uvjeti za ljepši i ugodniji boravak na izletištu Bučićka ravan, a skulpture koje se urade nakon kolonije bit će trajno smještene u krugu Izletišta.

Sveukupni cilj projekta je pretočiti ideju u godišnje aktivnosti koje će se realizirati ubuduće.

Realizaciju ovoga vrijednog projekta podržavaju Federalno ministarstvo kulture i sporta i poduzeće Palavra d.o.o. Nova Bila.