Papa molio za medijske djelatnike

Na misi u Domu Sv. Marte 1. travnja papa Franjo je spomenuo djelatnike u sredstvima društvene komunikacije pozvavši ih “da pomognu ljudima da izdrže ovo razdoblje izolacije”.

Uvodeći u misu Sveti Otac je uputio pozdrav djelatnicima u medijima: “Želim da danas molimo za sve one koji rade u medijima, koji danas rade na komunikaciji kako se ljudi ne bi osjećali jako izoliranima; na obrazovanju djece, na pružanju informacija kako bi pomogli podnijeti ovo vrijeme zatvorenosti.”

U homiliji je podsjetio da je Isusov učenik slobodan čovjek, čovjek tradicije i novosti, jer se pušta voditi Duhom Svetim, a ne ideologijama, prenijela je ika.hr.

“Učenik pušta da ga vodi Duh, zato je učenik uvijek čovjek tradicije i novosti, slobodan čovjek. Slobodan. Nikada podložan ideologijama, učenjima unutar kršćanskog života, učenjima o kojima se može razgovarati… ostaje u Gospodinu, Duh ga nadahnjuje. Kad pjevamo Duhu, kažemo mu da je gost duše, da prebiva u nama. Ali to samo ako ostanemo u Gospodinu”, poručio je, između ostaloga, Rimski biskup u homiliji.

Prethodni članakUdruga UZOR Busovača: “Budimo odgovorni i pridržavajmo se svih uputa, savjeta i odluka“
Sljedeći članakVitez: Cijela obitelj pozitivna na koronavirus