Pandžini momci u derbiju kola ovjeravaju Ligu 6

Košarkaški klub “Kakanj” danas u Sportskoj dvorani SRC “Kakanj” u okviru 20. kola Lige 12 ugostit će ekipu Mladosti iz Mrkonjić Grada.

U proteklih devetnaest odigranih kola ekipa KK Mladost ima omjer trinaest pobjeda, šest poraza i nalazi se na 4. mjestu dok je KK Kakanj sa omjerom petnaest pobjeda i četiri poraza lider prvenstva!

Igrači trenera Josipa Pandže u dosadašnjem dijelu sezone pokazali su da posjeduju veliki kvalitetu, već su ispunili cilj – plasman u Ligu 6 za prvaka BiH, te je sigurno kako će rasterećeni imperativa, i protiv Mladosti pokazati vrhunsku predstavu.

“Pozivamo sve simpatizere i navijače Košarkaškog kluba Kakanj da dođu na utakmicu da damo podršku našim igračima i da se zahvalimo na dosadašnjim postignutim rezultatima, te da protiv ekipe Mladosti, tri kola prije kraja ‘ovjerimo’ ulazak u Ligu 6” , kaže za Sport1 Mevludin Delibašić, predsjednik KK Kakanj.

Prema riječima Samira Lušije, predsjednika Sportskog saveza Općine Kaknja i tajnika KK Kakanj, očekuje se da će i ovaj put tribine sportske dvorane biti popunjene do posljednjeg mjesta, a cijena ulaznice za utakmicu koja počinje u 19,30 sati ostala je 2 KM.

Izvor