Pandžini košarkaši u polufinalu: Turska poražena rezultatom 66:51

Kadetska košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine upisala je treću pobjedu na EYOF-u (Europske olimpijske igre za mlade) koji se održava u Gruziji. Nakon što su pobijedili reprezentacije Latvije i Gruzije sinoć su naši košarkaši slavili i protiv reprezentacije Turske sa 66:51.

Na poluvremenu izabranici Josipa Pandže su imali već visoku prednost bilo je 40:25. Iz minute u minutu košarkaški Bosne i Hercegovine su povećavali prednost pa je nakon 30. minuta na semaforu stajalo 56:29.

U četvrtom periodu Bosna i Hercegovina je rutinski održavala prednost i na kraju upisala treću pobjedu u isto toliko susreta.

“Turska je na ovaj turnir došla sa podmlađenom ekipom. Mi smo iskoristili utakmicu da samo svima šansu i rutinski smo ostvarili pobjedu jer smo trenutno  kvalitetniji od “B” tima Turske. Sutra nam slijedi polufinale i pravi test protiv jake Njemačke. Trenutno imamo problema sa ozljedama nekih igrača, pa ćemo vidjeti u kakvom ćemo sastavu nastupiti. Uglavnom, učinit ćemo sve da dođemo do pobjede”, izjavio je za naš portal izbornik Panžda.

Džanan Musa je ubacio 20 poena, imao je i 5 skokova i 3 asistencije, dok su Sani Čampara i Amar Barukčija dodali po 9 poena. Barukčija je upisao i 11 skokova, a Čampara dodao 5, prenosi Balkanbasket.