Pandža: Nisam htio ići u inostranstvo

Košarkaši Kaknja imali su priliku da iskoriste neočekivani poraz Širokog kod Studenta u Mostaru, ali su propustili priliku da trijumfom u derbiju Lige 12 savladaju Mladost i izbiju na drugu poziciju, odmah iza neporaženog Sparsa, piše portal faktor.ba.

Pouke iz poraza

Ne da nisu pobijedili nego su doživjeli najteži poraz. Ekipa koju vodi selektor kadetske reprezentacije Josip Pandža u Mrkonjić Gradu je poražena s 19 razlike i ostala je treća na tabeli.

– Moglo je biti i više razlike za njih kako se utakmica odvijala. Njima je sve polazilo za rukom, pogodili su sve živo, bili su puno bolji na parketu. Nama sad ostaje samo da analiziramo ovaj poraz i izvučemo neke pouke – kaže Pandža za Faktor.

Kaknju je prošle godine Liga za prvaka izmakla u posljednjem kolu, ali ove godine bi se Kakanj trebao boriti s našim najboljim ekipama za ulazak u play-off. Pandžin tim nakon devet kola ima šest pobjeda i tri poraza.

– Zadovoljan sam kako nam ide, jer imamo mlađi i jeftiniji tim nego lani. Ali, zbog toga i puno osciliramo. Odigramo jednu utakmicu briljantno, drugu loše. Sada nam dolazi teži raspored pa nam treba više ovih dobrih partija – dodaje Pandža.

Ove sezone će možda biti još teže doći do Lige 6, jer samo su se Sparsi izdvojili, a za preostala četiri mjesta u Ligi 6 borit će se Mladost, Kakanj, Leotar, Zrinjski, čak i Student.

– Ne znam da li je liga lošija nego lani, ali je izjednačenija. Niko nigdje ne može računati na sigurnu pobjedu. Sparsi jesu sve pobijedili, ali nikoga nisu nadigrali, skoro sve su bile u egalu. Bit će tu borbe do kraja – naglašava mladi stručnjak.

Josip Pandža postao je sportska zvijezda u BiH nakon što je ovog ljeta odveo kadetsku reprezentaciju do naslova europskog prvaka.

Velike ovlasti

Ovaj Vitežanin je time pokazao da je jedan od najboljih bh. košarkaških trenera i izazvao je interes iz inostranstva, ali čini se da će ostati još neko vrijeme u BiH.

– Imao sam dvije, tri ponude, ali imam još tri godine ugovor s Kaknjom. Ne mogu reći da sam nezadovoljan ovdje. Ljudi su strašno korektni, imam dobre uvjete za rad, velike ovlasti, puno termina za treninge… Zasad je dobro, a šta će vrijeme donijeti, vidjet ćemo – zaključio je Pandža.

Faktor.ba