Pandža ili Struja novi izbornik BH košarkaša?

Direktor košarkaške reprezentacije BiH Igor Stojanović u razgovoru za agenciju Anadolija rekao je kako Duško Ivanović neće ostati na izborničkoj poziciji BiH. To je valjda bilo poznato i poslije brodoloma na prošlom Eurobasketu, tako da Stojanović nije otkrio toplu vodu.

Zašto bi skupo plaćali Ivanovića, koji je na Eurobasketu bio 23., odnosno samo bolji od Islanda.

Ranije su sarajevski košarkaški krugovi za nasljednik(e) Ivanovića forsirali legendu naše košarke Nenada Markovića, koji se već okušao u toj ulozi i Adisa Bećiragića, trenera u Turskoj.

Ako će prevladati zdrav razum, onda kandidati moraju biti Željko Lukajić – Struja i Josip Pandža. Šta više, Struja ili Pandža trebao bi biti izbornik(ci).

Zašto?

Reprezentaciji BiH treba stručnjak kakav je Lukajić, iskusan, dokazan, koji je autonoman u svom radu. Međutim, prije nego Struja dobije povjerenje treba se znati hoće li za reprezentaciju igrati Teletović i Nurkić. Đedović sigurno neće, jer on nema našu putovnicu piše portal BHBasket.ba.

Ukoliko Teletović i Nurkić ne budu na raspolaganju novom izborniku, onda je jedino realno rješenje Josip Pandža, koji sa podmlađenom reprezentacijom, bez Šutala, Todića, Bavčića…, treba krenuti u kvalifikacije za EP pa šta bude.

Izvor

Prethodni članakNakon više od 2 sata bespoštedne borbe viteški vatrogasci ugasili požar na farmi Jukić Prse
Sljedeći članakHercegovačka televizija Naša TV s emitiranjem počinje 15. veljače