Pandža: Dvomeč protiv Španjolske pokazat će nam pravu sliku

Kadetska košarkaška reprezentacija BiH sinoć je u zeničkoj Areni pobijedila domaći Čelik rezultatom 64:50 i tako upisala novu pobjedu u sklopu priprema za Svjetsko prvenstvo.

Večeras su bh. kadeti izgledali pomalo umorno, a to je nakon utakmice priznao i selektor Josip Pandža, koji se dotaknuo i utakmica u subotu i nedjelju protiv veoma jake selekcije Španjolske.

Borimo se s povredama i fizičkim stanjem igrača, vezali smo četiri treninga pred ovu utakmicu što se primijetilo protiv Čelika. Bili smo veoma teški i umorni. Kod pojedinih igrača moramo podignuti fizičko stanje, to nam je sada prioritet do polaska u Španjolsku i vjerujem kako ćemo se izdići iznad svih ovih problema. Trenutno nismo u vrhuncu forme, ali vjerujem kako ćemo biti pravi kada za to dođe vrijeme. Sve tempiramo za Svjetsko prvenstvo i nadam se da će nam se sve poklopiti” ističe Pandža.

Cijelim tijekom priprema imaju problema sa zdravstvenim stanjem igrača.

Stalno imamo probleme s povredama igrača. Prošlog vikenda smo imali završnicu juniorskog prvenstva, tako da smo igrače morali pustiti u svoje klubove. Istina, nisu to neke teže povrede, ali one smetaju da treniraju u punom sastavu, ali i u tom stanju pokušavamo izvući maksimum”, kaže selektor bh.kadeta.

Do početka Svjetskog prvenstva ostao je dvomeč protiv Španjolske u Sarajevu, te Vitezu.

Španjolska je vrhunski protivnik, oni će nam pokazati gdje se nalazimo u ovom trenutku i šta još trebamo popraviti protiv najboljih protivnika. Sigurno je kako moramo napredovati u odnosu na današnju utakmicu i fizički i igrački kako bismo bili pravi u pravo vrijeme. Imali smo zaista specifičan plan priprema i jake protivnike u početnoj fazi. Međutim, morali smo iskoristiti priliku da igramo takve utakmice, iako nam to nije bilo u planu, ali vjerujem kako ćemo biti pravi na Svjetskom prvenstvu”, završio je Pandža.