Pamela Smoljo europska prvakinja u karateu, Petar Ivan Varešković brončani u katama i borbama

U organizaciji SKDUN (Shotokan Karate Do of United Nations) u Njemačkom gradu Nürnbergu od 1. do 3. travnja tekuće godine održano je 6. Europsko prvenstvo SKDUN u karateu na kojemu je dvoje mladih Busovljaka ostvarilo odlične rezultate. Pamela Smoljo osvojila je u svojoj kategoriji zlatnu medalju u katama i borbama, a Petar Ivan Varešković brončanu medalju u katama i borbama.

Sudjelovalo je više od 1500 natjecatelja iz 24 države, a za SKDUN reprezentaciju Bosne i Hercegovine nastupilo je 17 natjecatelja.

Iz Busovače su nastupila dva natjecatelja, Pamela Smoljo – eururopska prvakinja u katama i eururopska prvakinja u borbama, te Petar Ivan Varešović – brončana medalja u katama i brončana medalja u borbama.

Cjelokupna reprezentacija SKDUN BIH je ostvarila zapažene rezultate osvojivši ukupno 14 medalja, od čega 5 zlatnih, 3 srebrne i 6 brončanih.

Natjecatelje je predvodio glavni selektor Zoran Varešković iz Karate kluba “Napredak” Busovača i trener Nikola Živković iz Kluba borilačkih sportova “Modriča”, kao i menadžer SKDUN BiH Mehmedalija Brkić.

Čestitamo!