“Pala” s 30 kilograma droge u Gornjem Vakufu: Potvrđena optužnica protiv Zorice Maričić

Economic

Općinski sud u Bugojnu potvrdio je optužnicu Kantonalnog tužiteljstva Travnik podignutu protiv državljanke Srbije Zorice Maričić, koja je u prosincu prošle godine uhićena u Gornjem Vakufu, nakon što je u njenom vozilu pronađeno gotovo 30 kilograma marihuane.

- REKLAMA -

Optužnica je tereti za kazneno djelo neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga, potvrđeno je iz te pravosudne institucije.

Maričić je uhićena 17. prosinca prošle godine u Vrbaskoj ulici u Gornjem Vakufu. Droga u ukupnoj količini od 29 kilograma i 250 grama je bila upakirana u prozirne PVC vreće, a otkrivena je u njenom automobilu “Renault Megane”, beogradskih registarskih tablica.

Kako navode iz Tužiteljstva, Maričić je drogu preuzela od njoj poznate osobe u Trebinju, nakon čega se uputila u pravcu Banja Luke, a mobitelom je pozvala osobu kojoj je nosila drogu i javila gdje se nalazi.

Kada je došla u Gornji Vakuf, zaustavila je prometna patrola PS Gornji Vakuf, te su policajci pretresli vozilo i pronašli drogu u prtljažniku i u prostoru za rezervnu gumu.

Droga je bila upakirana pojedinačno u vidu paketa, a s obzirom na količinu, vrstu i način pakiranja pripremljena za dalju prodaju, navedeno je u optužnici.

Osim toga, u pretresima je nađeno pet mobitela i laptop, kao i novac u različitim valutama protuvrijednosti od oko 3.000 maraka. U optužnici je predloženo da se od optužene Zorice Maričić oduzme zaplijenjena droga, vozilo, jedan mobitel i pronađeni novac.

Kantonalno tužiteljstvo Travnik je u optužnici stavilo prijedlog za određivanje pritvora prema optuženoj Zorici Maričić nakon potvrđivanja optužnice s obzirom na to da postoji okolnost koja ukazuje na opasnost od bijega, jer se radi o državljanki Srbije sa prebivalištem i boravištem u toj državi. Ukoliko bi bila puštena na slobodu postoji opasnost da bi napustila BIH i postala nedostupna organima gonjenja, naveli su iz Tužiteljstva.

Općinski sud u Bugojnu je prihvatio taj prijedlog te je optuženoj, koja se u pritvoru nalazi pod 19. prosinca prošle godine, mjera pritvora produžena do 15. rujna 2019. godine.