Ovogodišnji Sajam organske proizvodnje i ekoturizma bit će održan 7. i 8. srpnja u Novom Travniku

Ovogodišnji Sajam organske proizvodnje i ekoturizma, njegovo 11. izdanje, bit će održan 7. i 8. srpnja u Novom Travniku.
Predsjednik Saveza Organsko FBiH Sejad Herceg izjavio je kako će sajam biti prilika da javnost sazna kako organska poljoprivredna proizvodnja i ekoturizam mogu pomoći stanovništvu ruralnih područja da poboljšaju ekonomske prilike kroz samozapošljavanje.

Dodao je da će u fokusu sajma biti proizvodnja maline, budući da ta kultura u izvozu voća i povrća iz Bosne i Hercegovine sudjeluje s više od 50 posto.

Herceg je istaknuo kako su u malinarstvu trenutno vrlo niske otkupne cijene zbog čega će na sajmu nastojati okupiti sve proizvođače i otkupljivače, te predstavnike nadležnih institucija radi iznalaženja načina za prevazilaženje novonastale situacije.

Pojasnio je da će biti održan i okrugli stol o proizvodnji i plasmanu maline na kojem se očekuje sudjelovanje svih zainteresiranih aktera na tom tržištu, a sve s ciljem zaštite proizvodnje i tržišta.
Također, Herceg je naveo kako će na sajmu biti predstavljeni i turistički potencijali Srednjobosanske, Tuzlanske i Sarajevske županije.

Pokrovitelj sajma i ove godine je Federalno ministarstvo poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva.

Prethodni članakPrijem učenika generacije osnovnih i srednjih škola s područja općine Vitez
Sljedeći članakPredstava “Brat magarac” HNK-a Mostar u ponedjeljak u Vitezu