Ovogodišnje Hrvatsko proljeće Središnje Bosne otvara “Vukovarsko svjetlo” u Novom Travniku

Tradicionalna manifestacija Hrvatsko proljeće Središnje Bosne, u organizaciji ŽO Mladeži HDZ BIH ŽSB, ove godine započinje glazbeno-scenskim spektaklom “Vukovarsko svjetlo”, 9. svibnja u Novom Travniku.

Ovo je prva edukativna i domoljubna, glazbeno-scenska predstava koju su režirali hrvatski branitelji. Predstava je do sad izvedena u 148 gradova i općina u Hrvatskoj i iseljeništvu (USA, Australija, Novi Zeland, Kanada, Njemačka, Austrija, Švicarska i BiH).

U programu će nastupiti i KUD “Stari hrast” i Novotravničke mažoretkinje.

Autori predstave su hrvatski dragovoljci i vukovarski branitelji Damir Markuš Kutina i Damir Plavšić.

Temeljna okosnica predstave je projekcija filmova: “Plamen Vukovarskog svjetla“ koji prikazuje uzimanje plamena s vječnog plamena na Memorijalnom groblju hrvatskih branitelja u Vukovaru, filma “Bitka za Vukovar“ koji prikazuje obranu grada Vukovara i zatočeništvo u srpskim koncentracijskim logorima i filma “Vukovar danas“ koji prikazuje kako danas izgleda Vukovar.

“Pozivamo Vas da zajedno odamo počast plamenu „Vukovarskog svjetla“ i na taj način odamo počast herojima koji su svoje živote dali za domovinu”, poručili su iz OO Mladeži HDZ BiH NOVI TRAVNIK i Udruga dragovoljaca i veterana Domovinskog rata HVO – HB, koji su i organizatori ovoga događaja u Novom Travniku.