Ovoga vikenda Kiseljački dani piva

Projekt ‘Kiseljački dani piva”, nastao je u drugoj polovini 2012. godine, kada je samostalni poduzetnik Ivica Vujica, po uzoru na slične projekte u regiji, došao na ideju da u svom gradu organizuje manifestaciju ove vrste.

Prvobitna zamisao je bila da se u tri dana na određenom prostoru okupe vodeći proizvođači piva i vina u BiH, ali se od vina odustalo zbog činjenice da vinari već imaju nekoliko uspješnih festivala i sličnih manifestacija.

Valja naglasiti da je ovogodišnja manifestacija “Kiseljački dani piva”, svojevrstan događaj u okviru proslave Dana općine Kiseljak (20. srpanj), zbog čega ima široku podršku, kako općinskog rukovodstva, tako i građana Kiseljaka.

Sama manifestacija je festivalskog karaktera, a zamišljena je kao višegodišnji projekat koji će prerasti u tradiciju, što znači da će se i ubuduće razvijati, sukladno planovima organizatora i Općine Kiseljak, kao generalnog pokrovitelja. U tijeku pripremnog perioda, stječe se utisak kako će zbog velike euforije i interesiranja, u prvom redu lokalne zajednice, za uspješnu realizaciju biti potrebno osigurati lokaciju, koja može odgovoriti zahtjevima ovako velikog projekta, zbog čega je u tu svrhu izabran Gradski stadion u Kiseljaku.

Sa organizacionog aspekta, manifestacija ”Dani piva u Kiseljaku” je vrlo zahtjevna, zbog čega su se organizatori odlučili za najbolju moguću tehničku podršku.

U tom pravcu angažirana je firma “Bato light”, koja se već godinama i s velikim uspjehom bavi postavljanjem pozornica i rasvjete na ovakvim i sličnim manifestacijama. Za kvalitet i snagu zvuka, pobrinut će se poznati glazbenik i ton majstor Zoran Redžić (ex.Bijelo Dugme), koji će na gradski stadion u Kiseljaku dovesti snažan razglas, ranije korišten na koncertima najvećih estradnih izvođača u BiH( Halid Bešlić, Hari Varešanović, Carl Cox, David Morrales…), na otvorenom prostoru.

Naravno, kako bi sve bilo na vrhunskom niovu trebalo je osigurati i kvalitetne izvođače, bez kojih ovako velika manifestacija, jednostavno ne bi imala smisla. Zbog toga se organizator odlučio za Prljavo kazalište (19. srpnja), Draganu Mirković (20. srpnja) i Miligram (21. srpnja).

Iskreno se nadamo da ćete Vašim prisustvom, bilo kao gost ili učesnik festivala ”Kiseljačkim danima piva”, postati dio velikog tima, koji će tijekom svih narednih godina, upriličiti još mnogo veselja i atmosferu kakvu možete vidjeti, samo na najvećim svjetskim smotrama ove vrste. Organizatorima je bitno samo jedno: imati oduševljene goste, koji će tokom cijele godine, željno iščekivati slijedeće Dane piva u Kiseljaku, poručuju iz Organizacijskog odbora.