Ovoga vikenda 10. tradicionalni obiteljski susret Baškarada u Vitezu

Korijeni su im viteški, u Osoju, 4-5 km južno iznad gradskog središta, a njihovo obiteljsko stablo se razgranalo na sve strane svijeta. Riječ je o poznatom viteškom prezimenu Baškarad i o Baškaradima, koji žele i hoće svoje obiteljsko stablo do kraja, koliko je to uopće moguće, okititi imenima i prezimenima i svim drugim potrebnim podacima. Svake godine se već tradicionalno okupljaju u Vitezu, gdje organiziraju obiteljsko druženje.

Ovu akciju, prije devet godina pokrenuo je Ivica Baškarad, viteški Švicarac, sa svojom suprugom i petero djece švicarskih Vitežana. Svake godine na ovo druženje stignu Baškaradi s raznih strana svijeta i svih profila: učenici, studenti, zanatlije, inženjeri, profesori, ekonomisti, privatni poduzetnici, ugostitelji, nogometaši…

Ove godine obiteljski susret Bašrkarada u Vitezu bit će održan u nedjelju, 30. srpnja, a u programu je u 18,00 sati predviđena sv. misa, u župnoj crkvi s. Jurja, za sve članove obitelji Baškarad, nakon čega će biti upriličeno i zajedničko fotografiranje. Obiteljski susret bit će nastavljen od 19,30 sati u motelu “Bor” u Vitezu, gdje je predviđena zajednička večera i druženje.

Prethodni članakNK Vitez: Bit će teško, ali straha nema
Sljedeći članakIsplata mirovina za srpanj započinje 7. kolovoza