OV Novi Travnik: Zatražena smjena direktora JKP “Vilenica Čistoća”

Na sjednici Općinskog vijeća Novoga Travnika održanoj danas, bilo je govora o radu javnih poduzeća (JP) s područja Općine. Vijećnici nisu prihvatili Izvješće o radu za 2015. godinu i plan rada za 2016. godinu JKP “Vilenica Čistoća” doo Novi Travnik. U svom izlaganju vijećnici iz Kluba SDA naveli su niz zamjerki na trenutno poslovanje ovog poduzeća, te zatražili smjenu direktora Daria Zorića, što je podržao i načelnik Općine Refik Lendo, predloživši da se oformi i novi Nadzorni odbor.

Direktor “Vilenica Čistoće”, Dario Zorić, izjavio je kako je u ovom poduzeću poslovano poštujući sve zakonske procedure. Predsjedavajući Općinskog vijeća, Slavko Marin, rekao je kako trenutnom direktoru ovog poduzeća uskoro ističe mandat, te da će u sljedećim danima biti raspisan javni natječaj za prijem novog direktora.

Vijećnici su, među ostalim, usvojili i Izvješće o radu za 2015. godinu i plan rada za 2016. godinu JP “Vilenica Vodovod” kao i JP “ORŠK”. Prihvaćen je i Prijedlog Odluke o usvajanju Prostornog plana Općine Novi Travnik do 2026. godine, kao i Prijedlog Odluke o usvajanju LOD metodologije za financiranje projektnih aktivnosti Organizacija civilnog društva na području Općine.

Izvor: drukčiji.ba