Otvorena zimska sezona na Vlašiću

U organizaciji Turističke zajednice SBŽ na Babanovcu je prigodnom manifestacijom upriličeno otvaranje zimske sezone. Nadu u bolju sezonu turističkim radnicima dao je snijeg koji je, iako neznatno, prekrio ovu planinsku ljepoticu. Sezonu je svečano proglasio otvorenom Admir Hadžiemrić , načelnik općine Travnik koji je istaknuo da je Vlašić prepoznatljivo ime u svijetu turizma, te poželio veće snježne padavine koje najavljuju tijekom narednih dana.

 

U okviru manifestacije predstavljeni su i drugi turistički centri u Srednjobosanskoj županiji, potom projekt “Put sira”, nezaobilazni psi tornjaci, organski proizvodi, a sve je začinjeno glazbenim sadržajima.

Šankanje na Vlašiću

Za vikend, 23.-25. prosinca na Vlašiću se po prvi put organizira manifestacija “Ski Opening & Šankanje”. U tri dana, ovdje se očekuje više od 1000 mladih samo iz Bosne i Hercegovine, a najpopularniji vlašićki objekti – Pahuljica, Blanca i EKO-FIS će u tom periodu gostima ponuditi smještaj po izuzetno povoljnim cijenama. Tri dnevna i dva noćna party-ja s najpoznatijim DJ imenima regiona i Igre bez granica, samo su dio najavljenih događanja, a jedna ovakva manifestacija ima velike potencijale da postane najveći Ski Party događaj u regiji.

Doček 2012. na otvorenom

Jedna od turističkih atrakcija je doček Nove godine na otvorenom. Doček se i ovaj put organizira na središnjem platou sportsko rekreacionog centra Babanovac na Vlašiću, a za zabavu su zaduženi članovi benda EXtra 2000 iz Travnika. Planiran je i veliki vatromet .

Također, u svim hotelima planirani su gala dočeci s raznolikim glazbenim sadržajima, a najviše interesiranja ima za nastup narodnih zvijezda u kompleksu “EKO-FIS”.

E.E. / ENI news