Otvorena nova zgrada poslovnice Elektoprivrede HZ HB

Generalni direktor Elektroprivrede HZ HB d.d. Mostar Nikola Krešić i načelnik općine Busovača Asim Mekić danas su svečano otvorili novu zgradu Poslovnice Elektro Busovača.

Taj poslovni objekt jedan je u nizu novoizgrađenih za potrebe distribucijske djelatnosti kao i opskrbe oko 4100 kupaca električne energije s područja općine Busovača.

 

Nova zgrada s kupljenom parcelom (u Ulici Željeznička b.b.) na kojoj se nalazi vrijedna je 826.000,00 KM, a raspolaže s 380 m2 korisnoga prostora, natkrivenoga skladišta od 118 m2 uz 2300 m2 partera i otvorenoga skladišta što će svakako pomoći boljem i modernijem poslovanju Elektroprivrede HZ HB.

Projektant zgrade bilo je Poduzeće za prostorno uređenje Zenica d.o.o., a izvođač radova Miličević d.o.o. Kreševo.

Na prigodnoj svečanosti otvorenja generalni direktor Krešić kazao je kako je Elektroprivreda HZHB na području Distribucijskoga i Opskrbnoga područja Centar u proteklom razdoblju uložila znatna financijska sredstva u obnovu i izgradnju distribucijske mreže, ali i za sanacije, opremanje ili izgradnju novih poslovnih objekata. Time se želi poboljšati radne uvjete uposlenicima i kvaliteta pružanja usluga kupcima el. energije, a najavljena je i skora realizacija novih sličnih investicija na tome području.

Među brojnim gostima na svečanosti je bila i Mirjana Plavčić, predsjednica Općinskoga vijeća Busovača, te načelnik te općine koji je uputio riječi zahvale Upravi Elektroprivrede HZ HB na vrijednom ostvarenju i investiranju, te izrazio uvjerenje kako će se takva praksa nastaviti. Poslovni objekt blagoslovio je mjesni župnik fra Dominko Batinić.

Inače, kada su u pitanju rezultati rada uposlenika distribucije električne energije na području poslovnice Busovača, u tekućoj je godini dosada ostvareno smanjenje gubitaka na mreži za 3,5 % u odnosu na isto razdoblje prošle godine. U poslovnici očekuju nastavak toga trenda, što je za svaku pohvalu budući da su ostvarili najbolji rezultat na razini poduzeća.

Sukladno već ustaljenoj praksi održavanja sjednica Uprave Društva na terenu, tako je i u Busovači održana 102. po redu sjednica. Kao nastavak pružanja potpore i kontinuirane suradnje s društvenom zajednicom u kojoj ovo poduzeće obavlja svoje djelatnosti, na održanoj sjednici su pored ostaloga, donesene i odluke o sponzoriranju rada i aktivnosti sportskih klubova: Nogometni klub Vitez, Nogometni i košarkaški klub Busovača i Košarkaški klub Novi Travnik, priopćeno je iz Elektroprivrede HZ HB.