Otvorena ambulanta obiteljske medicine

Novotravnička općina od srijede 19. lipnja bogatija je za jedan novi suvremeni zdravstveni objekt. Naime, u srijedu je u naselju Bučići svečano otvorena novoizgrađena ambulanta obiteljske medicine.

Izgradnja ovog vrijednog objekta financirana je uz pomoć i podršku lpkalne zajednice, nadležnog županijskog i federalnog ministarstva, te Državnog ureda Republike Hrvatske za pomoć Hrvatima u Bosni i Hercegovini i u dijaspori. No, vrijedno je naglasiti da je zemljište, namjenski, darovala župa Bučići, na ćelu sa župnikom fra Ilijom Jurićem.

Ambulanta je u potpunosti završena za godinu dana, ima 140 metara četvornih korisnog prostora, opremljena je po najsuvremenijim standardima i s mogućnostima za rad dva medicinska tima obiteljske medicine. Ambulanti gravitira više od 4 tisuće građana općine Novi Travnik.

Na svečanosti u Bučićima se okupio veliki broj građana, a prigodnim riječima okupljenim i brojnim gostima, obratila se ravnateljica Doma zdravlja Novi Travnik, prim. mr. sc Ivanka Šimić- Mađar. To su učinili i predsjedatelj Općinskog vijeća i općinski načelnik Novoga Travnika, Slavko Marin i Refik Lendo, srednjobosanski županijski resorni ministar, Nikola Grubešić, pomoćnica federalnog ministra zdravstva, prim, Vildana Doder, te zamjenik Glavnog tajnika Državnog ureda Republike Hrvatske za pomoć Hrvatima u BiH i i dijaspori, Petar Barišić.

Zvonimir Čilić / VL