Otkriveni počinitelji preko 20 teških krađa u Kiseljaku

U posljednjih nekoliko mjeseci službenici policijske stanice Kiseljak provodili su intenzivne istražne radnje usmjerene na otkrivanje više kaznenih djela krađa, teških krađa počinjenih na području općine Kiseljak tijekom 2015. i 2016. godine.

Poduzete istražne radnje provođene su u suradnji s policijskim službenicima Županije Sarajevo, a rezultirale su otkrivanjem organizirane skupine osoba koja su sumnjiči za navedena kaznena djela, kao i za kaznena djela izvršena na području drugih županija.

Službenici policije iz Kiseljaka uspjeli su dokumentirati preko 20 kaznenih djela teških krađa i krađa koja je ova grupa vršila provaljivanjem u stambene objekte i vikend objekte, sportske kladionice, ugostiteljske objekte, pa čak i u hotel ‘Dalamacija’ u Kiseljaku.

Iz navedenih objekata krali su različite predmete počevši od bijele tehnike, kamin peći i radijatora, LCD televizora, računarske tehnike i drugih vrijednih predmeta, tako da su materijalne štete pričinjene ovim djelima veoma velike.

Način izvršenja ovih kaznenih djela veoma često je bilo razbijanja staklenih izloga kladionica i ugostiteljskih objekata odakle su čupali iz nosača LCD televizore, računare i drugu tehniku, te ih odvozili s nepoznatim vozilom i prodavali na području Sarajeva.

Pojedini mediji objavljivali su i video snimke nekih od teških krađa koje je izvršila ova grupa osoba na području Kiseljaka. Istražnim radnjama utvrđeno je da su za vršenje ovih kaznenih djela koristili motorno vozilo marke Mercedes 200D, starije proizvodnje, kako bi imali dovoljno prostora za prijevoz ukradenih predmeta, ali i nastojali da izgledaju neupadljivo”, priopćeno je iz MUP-a SBŽ.

Ovu organiziranu grupu čine tri osobe s područja Sarajeva i jedna osoba s područja Kiseljaka. Radi se o osobama inicijala DŽ.K., rođen 1979. godine, S.K., rođen 1997. godine i A.I., rođen 1990. godine, svi iz Sarajeva, te osoba V.K., rođen 1994. godine iz Kiseljaka.

Protiv navedenih osoba županijskom tužiteljstvu Travnik podnesen je izvještaj o počinjenom kaznenom djelu, a saznanja koja su dobivena provođenjem istražnih radnji bit će dostavljena i drugim županijskim ministarstvima unutarnjih poslova, kako bi i oni dokumentirali kaznena djela izvršena na njihovom području.

Prethodni članakNovotravničanin pronašao lijek, iako je medicina od njega digla ruke
Sljedeći članakPotreban terenski komercijalista za područje Središnje Bosne