Otkriveni osumnjičeni za razbojništvo u Novom Travniku i krađu u Vitezu

Nakon što su proteklog tjedna nepoznati izvršioci u Novom Travniku izvršili dva razbojništva nad radnicama sportskih kladionica u ulici Kralja Tvrtka i Kalinskoj ulici, službenici policijske stanice Novi Travnik i kriminalističke policije PU Travnik preduzeli su niz operativnih mjera i radnji na rasvjetljavanju ovih krivičnih djela.

S obzirom na sličnost u izvršenju krivičnih djela, te mjere su, između ostalog, obuhvatile i operativno-taktičku radnju zasjede na mjestima gdje se moglo pretpostaviti izvršenje novog krivičnog djela. Sve preduzete mjere dovele su do saznanja da se u vezu s ovim krivičnim djelima mogu dovesti dvije mlađe osobe iz Novog Travnika, inicijala H.G., rođen 1998.godine i E.H., rođen 1994.godine. Osumnjičeni su lišeni slobode i nad njima je provedena kriminalistička obrada, prilikom koje su osumnjičeni u potpunosti priznali izvršenje krivičnih djela. Pronađena je i metalna kasa iz jedne od kladionica, koju si izvršioci odbacili iza sportske dvorane u Novom Travniku. Podsjećamo, radi se o razbojništvima izvršenim u sportskoj kladionici Milenium u ulici Kralja Tvrtka, koje je izvršeno 5.11.2016.godine i sportskoj kladionici „5 plus“ u Kalinskoj ulici, koje je izvršeno 9.11.2016.godine, kada su u oba slučaja uz prijetnju noža izvršioci od radnice oduzeli određenu količinu novca. Po okončanju svih istražnih radnji, protiv osumnjičenih će biti podneseno izvješće županijskom tužiteljstvu Travnik.

Službenici PS Vitez otkrili su izvršioca krivičnog djela krađe koju je izvršio u mjestu Sofa, općina Vitez, na štetu osobe J.T. iz Viteza. Osumnjičeni za ovo krivično djelo je osoba inicijala A.P., rođen 1984. godine iz Viteza, protiv kojeg će biti podneseno izvješće županijskom tužiteljstvu Travnik.

 

 

Prethodni članakOdbojkašice Viteza poražene u Maglaju, omladinke uspješne
Sljedeći članakMahmutbegović: Sačuvati crkvu Uspenja Presvete Bogorodice u Travniku