Otkrivena plantaža od 270 stabljika indijske konoplje

Službenici Odjela kriminalističke policije i Policijske stanice “Gornji Vakuf-Uskoplje” otkrili su na brdu Galečica, nedaleko od naselja Ploča, općina Gornji Vakuf-Uskoplje, plantažu od 270 stabljika indijske konoplje prosječne visine preko 2 metra.

Na licu mjesta pronađena su i sredstva i materijali potrebni za uzgoj indijske konoplje, priopćeno je danas iz MUP-a Srednjobosanske županije (SRB).

Radi se o plantaži koja je bila skrivena u minskom polju, što je otežavalo njezino otkrivanje, kao i prikupljanje s lica mjesta, javlja Fena.

Po pronalasku plantaže, pod nadzorom postupajućeg tužitelja županijskog tužiteljstva Travnik, poduzete su brojne operativne i istražne radnje na otkrivanju izvršitelja i dokumentiranju kaznenog djela “proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga”, navodi isti izvor.

Poduzetim radnjama otkriven je izvršitelj, a radi se o I.J. rođen 1987.godine u Bugojnu, nastanjen u Gornjem Vakufu-Uskoplju, kome je po naredbi Općinskog suda izvršen pretres stana i drugih prostorija, kojom prilikom su također pronađeni tragovi koji upućuju na proizvodnju, pakiranje i distribuciju opojne droge marihuana.

Nakon provedene kriminalističke obrade osumnjičeni I.J. je uz izvještaj o počinjenom kaznenom djelu predat županijskom tužiteljstvu Travnik, nakon čega mu je Općinski sud Bugojno odredio pritvor.

Pronađena i zapljenjena količina opojne droge, s obzirom na količinu i kvalitet, ima veliku tržišnu vrijednost i njezinom zapljenom spriječeno je vršenje i drugih kaznenih djela, koja su direktno ili indirektno povezana sa ovom vrstom kriminaliteta, stoji u priopćenju MUP-a SBŽ-a.