Otkriven razbojnik koji je opljačkao benzinsku crpku “Tioil”

Službenici kriminalističke policije PU Travnik su poduzimanjem intenzivnih istražnih radnji otkrili izvršioca krivičnog djela razbojništva koje je izvršeno dana 2. travnja oko 23:35 sati nad radnikom benzinske crpke “Tioil” u Novom Travniku.

Razbojništvo je izvršila nepoznata muška osoba koja je, uz prijetnju pištoljem, od radnika benzinske crpke oduzela oko 880 KM od dnevnog pazara.

Kroz poduzete istražne radnje službenici kriminalističke policije su došli do saznanja da se s izvršenjem ovog krivičnog djela u vezu može dovesti osoba inicijala Z.B. (1991.) iz Novog Travnika.

Osumnjičeni je lišen slobode, te je tokom kriminalističke obrade koja je uslijedila, u potpunosti priznao izvršenje krivičnog djela, pokazavši službenicima policije most s kojeg je u rijeku bacio sredstva izvršenja i odjeću kojom je bio maskiran. U pretresu stana koji koristi pronađeno je i 5 manjih pakovanja materije za koju se sumnja da je u pitanju opojna droga marihuana, te će nakon izvršenog vještačenja, pored izvještaja za krivično djelo razbojništva, biti podnesen izvještaj i za krivično djelo „Posjedovanja i omogućavanja uživanja opojnih droga.

Razbojnik