Otkriven pokušaj uvoza droge u BiH

Carinski službenici Uprave za indirektno oporezivanje na graničnom prelazu Pavlovića most, zajedno s kolegama iz Granične policije BiH, otkrili su kasno sinoć 5.283 grama opojne droge Marihuana – Skank.

U nedjelju, 3. veljače 2013. godine oko 20,00 sati iz pravca Republike Srbije na ulazu u Bosnu i Hercegovinu naišlo je putničko motorno vozilo, marke Peugeot 405, kojim je upravljao S.K. iz Modriče. Carinski službenici su proveli standardnu proceduru prilikom ulaska putnika u Bosnu i Hercegovinu, te su odlučili izvršiti detaljan pregled vozila, u čemu su im se pridružile i kolege iz Granične policije BiH.

Za detaljan pregled vozila službenici UIO i Granične policije su se odlučili zato što se u ranijem periodu u istom tipu vozila znalo otkriti tzv „bunker” u kojem se krijumčarila razna roba poput cigareta i alkohola.

Već na samom početku detaljnog pregleda vozila, u prtljažniku koji je bio prazan, službenici UIO su otkrili da se ispod poda prtljažnika nalazi prostor zatvoren sa donje strane limom, koji je naknadno postavljen. Skidanjem branika vozila otkrivena je šupljina u kojoj se nalazilo pet paketa umotanih u prozirnu foliju u kojima se nalazila opojna droga Marihuana – Skank, što je potvrđeno preliminarnim testom urađenim od strane Granične policije BiH. Putničko motorno vozilo, marke Peugeot 405, u vlasništvu lica s inicijalima D.T. iz Velike Obarske i lice s inicijalima K.S. iz Modriče, koje je upravljalo vozilom predati su u nadležnost Granične policije BiH.

Prethodni članakUkraden Golf u Vitezu
Sljedeći članakNa programu Sarajevske zime u subotu ‘Mali princ’ BNP-a Zenica