Otkriven jedan od počinitelja teškog razbojništva sa smrtnom posljedicom

Službenici Odjela kriminalističke policije MUP-a Srednjobosanske žpanije otkrili su jednog od izvršitelja kaznenog djela razbojništva sa smrtnom posljedicom u mjestu Gomionica, općina Kiseljak, nakon dvomjesečne intenzivne istrage.
Županijskom tužiteljstvu u Travniku podneseno je izvješće o otkrivanju izvršitelja kaznenog djela protiv osobe inicijala S.P. (1984.) u Kaknju, nastanjen na području općine Ilidža, zbog osnovane sumnje da je izvršitelj kaznenog djela – razbojništvo sa smrtnom posljedicom.

“Osumnjičeni se trenutno nalazi u KPZ Tuzla, gdje mu je određena mjera pritvora zbog sumnje na izvršenje drugog kaznenog djela razbojništva na području Tuzlanske županije. U tijeku su opsežne mjere na utvrđivanju identiteta ostalih izvršitelja”, potvrdio je u izjavi za Fenu glasnogovornik MUP-a Srednjobosanske županije (SBŽ) Rusmir Prohan.

Navedeno kazneno djelo izvršeno je 17. ožujka 2014. godine u obiteljskoj kući bračnog para S.B. (1937.) i H.B. (1940.), kada su 3 maskirane osobe naoružane puškom, vezali oštećene i nanijeli im ozljede u predjelu glave. Uslijed tih ozljeda S.B. je preminuo na licu mjesta, a izvršitelji su tom prilikom otuđili veću količinu novca u iznosu od oko 65 000 KM.

Tijekom istrage saslušana su ukupno 64 svjedoka, utvrđen je alibi za 25 osoba, privedeno je 16 osoba, od kojih je 9 osoba lišeno slobode,.12 osoba je poligrafski ispitano, a izvršeni su i pretresi na 8 lokacija. Također su provedena brojna vještačenja pronađenih tragova prilikom uviđaja na licu mjesta.

“Za vrijeme istrage ovog teškog kaznenog djela otkriveni su izvršitelji još 2 slučaja razbojništva na području Kiseljaka, te 6 teških krađa i 1 krađe, a prikupljena su saznanja o izvršiteljima još nekoliko kaznenih djela. Ostvarena je veoma dobra suradnja s MUP-om Zeničko-Dobojske županije i MUP-om Sarajevske županije, te drugim agencijama za provođenje zakona. Posebno naglašavamo veoma dobru i učinkovitu suradnju sa županijskim tužiteljstvom Travnik”, kazao je Prohan.