“Ostani doma – Doma je najljepše”: TOP 5 knjiga za pročitati!

Dragi naši u sklopu kampanje “Ostani doma – Doma je najljepše, donosimo vam top pet knjiga po izboru naše ekipe.

Uz kratki opis svoga izbora top knjige, podijelite i vi ili nam pošaljite uz hashtag #ostanidoma i #domajenajljepše.

  1. (M) “Kreativnost”, Peter Max. Sam naziv knjige pobuđuje maštu da ispolji sve svoje klice. Knjiga “Kreativnost” pruža smjernice prema gledištima koja su van uobičajenih okvira. Priručnik je za kreativnost, zaigranost i fleksibilnost. Stoga je preporučam svim onim koji tragaju za ovim motivima. Motivi koji su također bliski s tematikom su: sloboda, sanjalaštvo, svijest, suosjećanje, stvaralaštvo. Od srca preporučujem knjigu svim umjetničkim dušama, a svakako i onima koji nisu u polju umjetnosti jer svima je potrebna doza kreativnosti za jedan ispunjen dan.

2. (R) Preporučam “Huzur”, autorice Martine Mlinarević, jer kako i samo ime da naslutiti, knjiga nas dovodi do unutarnjeg mira. Štoviše, nakon ovakve izuzetno lako čitljive i našem društvu prilagođene knjige, lakše je doći do osjećaja zahvalnosti na onome što imamo, a mislim da je to jedna od ključnih stvari u ovom periodu.

3. (B) “Prorok i prorokov vrt”, Halil Džubran. Ovu knjigu predlažem jer je fantastična zbirka prekrasnih misli o svijetu, životu, ljubavi, sreći, novcu…. Vjerujem da će djelovati motivirajuće na svakoga tko se odluči pročitati ju.

4. (A) U ovoj situaciji u kojoj se nalazimo, moja topla preporuka da pročitate jeste knjigu “Put ljubavi”, autora Antoni de Melo. Preporuka za one koji žele bolje da razumiju svoje postupke i način gledanja ljudi oko sebe. Knjiga vraća na to da je čovjek čisto biće kada se rodi, ali da vanjski utjecaji utječu na to koji put će odabrati. Okrenite se sebi. Možda nam je ovo vrijeme izolacije dato upravo da poradimo na sebi. Da bolje čujemo i razumijemo sebe, a onda možemo bolje razumjeti i druge.

5. (I) Jedan od heroja moga djetinjstva bio je Winnetou. Poglavica Apača, slavni indijanski ratnik, kojega je, iako je riječ o izmišljenom liku, besmrtnim učinio autor knjige Karl May. Sva tri dijela knjige “Winnetou” pročitao sam više od 10 puta, a nakon svakoga novog čitanja oduševi me još više. Iako je snimljen i film, moram naglasiti kako nije uspio dočarati ni petinu doživljaja. Winnetou je priča o svim ispravnim životnim vrijednostima. To je priča o ljubavi, pravednosti, žrtvi, prijateljstvu, povjerenju, skromnosti, poniznosti, ali i o odvažnosti, ponosu, prkosu i ustrajnosti. Siguran sam kako nećete žaliti nijednog trenutka provedenog čitajući ovu knjigu.

Radujemo se i vašem izboru i ne zaboravite da #ostanetedoma jer #domajenajljepše!