Osobe s posebnim potrebama mogu glasati putem Mobilnog tima u svom domu

Obavještavaju se građani općine Vitez – osobe s posebnim potrebama koje iz zdravstvenih razloga nisu u mogućnosti pristupiti glasanju na biračkom mjestu na općim izborima 2014. godine, da će svoje biračko pravo moći ostvariti putem Mobilnog tima u svom domu, ali pod drugim uvjetima, s obzirom da je došlo do promjena u izbornom zakonodavstvu.

Da bi navedeni građani iskoristili svoje pravo sudjelovanja na općim izborima potrebno je da Općinskom izbornom povjerenstvu dostave ljekarski nalaz iz kog se nedvosmisleno vidi da nisu sposobni pristupiti glasanju na biračko mjesto u svom mjestu stanovanja i osobnu iskaznicu. Općinsko izborno povjerenstvo će kao dokaz prihvatiti: otpusno pismo iz bolnice, nalaz specijaliste ili potvrdu ljekara obiteljske medicine. Navedene dokaze nam može predočiti član domaćinstva ili osoba koja se stara o biraču s posebnim potrebama, nakon čega ćemo takvu osobu brisati iz Biračkog popisa za određeno biračko mjesto i uvrstiti za glasanje putem Mobilnog tima koji će na dan održavanja izbora (12.10.2014. godine) posjetiti takvog birača i omogućiti mu glasanje u obiteljskoj kući.

Napominjemo da se navedena obavijest odnosi samo na birače registrirane za glasanje za općinu Vitez, a dokazi se odnose na dokumenta izdana od strane bolnice ili doma zdravlja s rokom dostave do 20.9.2014. godine. Na ovaj način pozivamo: predsjednike mjesnih zajednica, rukovodstvo bolnica i domova zdravlja, kao i Centra za socijalni rad i ustanove koje se staraju o osobama s posebnim potrebama da sudjeluju u ovim aktivnostima.

Sjedište Općinske izborne komisije je u zgradi općine Vitez.

Prethodni članakSrednja škola Vitez dobila novog ravnatelja
Sljedeći članakU akciji “Damask” uhićeno 15 osoba zbog dovođenja u vezu s terorizmom