Osnovna škola “Dubravica” brojnim i kvalitetnim programima proslavila 95 godina rada

Osnovna škola “Dubravica” proteklog je tjedna iznimno sadržajnim i kvalitetnim programima proslavila 95 godina rada, te 40 godina rada u sadašnjoj zgradi škole.

Škola je započela s radom u školskoj 1924/25.godini kao četverorazredna škola. Nisu imali svoju vlastitu zgradu nego je bila smještena u privatnoj zgradi Sarajevske pivare tj. zgrada u kojoj je naknadno smještena uprava trgovačkog poduzeća “Vjetrenica”. Škola nije prestajala s radom niti za vrijeme rata. U toj zgradi škola je radila sve do 1968. godine, nakon čega prelazi u sadašnju školsku zgradu.

Sam program obilježavanja ovih značajnih obljetnica bio je vrlo sadržajan i kvalitetan, kako smo već i napisali. Prva večer bila je predviđena za koncert Osnovne glazbene škole Jakova Gotovca te otvaranje izložbe radova prof. Dejana Pranjkovića i prof. Kristine Livančić. Program je vodila Martina Halilović.

Druga večer bila je književno-glazbena, uz izložbu Matičnih knjiga, starih dokumenata, bilježnica i udžbenika. Uz glazbenu pratnju Ivana Andrijaševića ulomke iz svojih knjiga čitali su književnici Sanja Babić Đulvat i Anto Zirdum. Večer su upotpunili Josip Vrebac i Smiljan Šamija, a programom je moderirao Ivan Sajević. Posjetitelje je kroz izložbu Matičnih knjiga, starih dokumenata, bilježnica i udžbenika na vrlo zanimljiv način provela prof. Marijana Grgić.

Treća večer je bila priredba učenika OŠ “Dubravica”, a u četvrti dan je bio predviđen za sportska natjecanja u nogometu i šahu.

U petak je bila posljednja večer, kada je bila i središnja svečanost proslave. Uz bogat kulturno-zabavni program kojemu su nastupili i nekadašnji učenici ove škole, posebnu je pažnju izazvalo to što su svečanosti nazočili i prigodno nagrađeni najstariji učenik generacije Pero Križanac (1938.) i najstarija učenica Anđa Maros (1931.). Program je vodila Dragana Sivonjić, a među govornicima posebno je mjesto zauzela Olga Krezić, ravnateljica OŠ “Dubravica”, koja je uz svesrdnu potporu radnih kolega i učenika, sasvim sigurno najzaslužnija za iznimno sadržajan program obilježavanja 95 godina ove škole.