Osnovan Županijski odbor HČSP SBŽ

Hrvatska čista stranka prava Bosne i Hercegovine u srednjoj Bosni još uvijek je u povojima, ali ne zadugo, kako je proteklog vikenda, boraveći u Vitezu i u još nekim općinama kazao predsjednik ove stranke Tadija Ljubičić.

„Jer, srednja Bosna je hrvatski Jeruzalem, a mi se svog Jeruzalema nikada nećemo odreći. To pak znači da trećeg, hrvatskog, entiteta bez srednje Bosne nema i ne može biti”, dodao je Ljubičić i naglasio kako ova stranka i na ovom području pušta korijene. „Tlo je vrlo pogodno i naše stranačko stablo tu će brzo izratsi i učvrstiti se”, optimistički je poručio predsjednik Ljubičić, nakon što je izabran srednjobosanski županijski odbor ove stranke, čije će sjedište biti u Vitezu.

Za predsjednika je izabran Danijel Vrebac, ranije istaknuti član HSP-a, stranke koju je napustio zbog neslaganja s politikom koju tu stranka vodi. Za prvog dopredsjednika županijske organizacije izabran je Dejan Plavčić, ujedno predsjednik općinske organizacije u Vitezu, dok je drugi dopredsjednik Ivica Franjić. Za tajnika županijskog odbora HČSP-a izabran je Leonardo Garić.

„Krećemo, istovremeno, u akciju proširenja stranke, osnivanje novih podružnica i u predizbornu kampanju. Realni smo u sagledavanju naših šansi i mogućnosti u jesenskim lokalnim izbroima i zadovoljni bi bili, za ove prve izbore u srednjoj Bosni, sa dva-tri općinska vijećnika na području srednjobosanske županije”, kazao je novoizabrani predsjednik ŽO Danijel Vrebac.

U Vitezu i u srednjoj Bosni skupa s predsjednikom Tadijom Ljubičićem bio je tajnik HČSP-a Hrvatske za međunarodne odnose Ivan Lozo.

Zvonimir Čilić / VL