Osme sportske igre dragovoljaca Srednjobosanske županije

Ovogodišnje, osme po redu, Sportske igre Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskoga rata HVO-a Srednjobosanske županije, u subotu su održane u Travniku.

Prije početka natjecanja koje se odvijalo u sportskoj dvorani i na otvorenim terenima Katoličkog školskog centra „Petar Barbarić“ u Travniku, u sjemenišnoj crkvi sv. Alojcija, u zdanju Velike nadbiskupske gimnazije, slavlena je sveta misa zadušnica za sve poginule i ubijene hrvatske branitelje s područja Srednjobosanske županije. Po želji branitelja iz Travnika, uz koncelebraciju travničkog župnika don. Mate Janjića, župnika župe Ovčarevo, fra Marinka Didaka i ravnatelja Katoličkog školskog centra „Petar Barbarić“. Don Žarka Marića, svetu misu je predvodio u ratnom i poratnom vremenu travnički župnik don Pavo Nikkolić, sad župnik bugojanske župe Kandija.

Prisutni su bili dragovoljci sudionici igara iz 10 općina Srednjobosanske županije, predstavnici i drugih udruga proisteklih iz Domovinskoga rata, visoki dužnosnici HDZ-a BiH i struktura vlasti općine Travnik, Srednjobosanske županije, Federacije i BiH, Mirko Batinić, Nikola Grganović, Katica Čerkez, Marina Pendeš, županijski ministri Jozo Jurina i Nikola Grubešić, brigadir Dragan Vinac i Duško Grubešić, generali Ilija Nakić i Tomislav Kolenda, Predsjednik UDVDR HB HVO-a Nikica Tomić, dopredsjednik i zamjenik predsjednika HDZ-a BiH, Marinko Čavara i Nikola Lovrinović i brojni drugi.

U vrlo zanimljivoj propovijedi u kojoj je govorio o sjećanju i zaboravu, domoljublju, ljudskosti i hrabrosti…, don Pavo Nikolić je kazao kako su iza nas teška stradanja, rat, palež, progo, krv i suze…, što se nikada ne smije zaboraviti. Ne smije se zaboraviti sve ono za što su naša subraća, boreći se hrabro i svoje živote dali. Zaboraviti sve to, te velike i nemjerljive žrtve, nikada ne smijemo“, poručio je don Pavo Nikolić istićući kako i u najtežim vremenima i trenutcima treba hrabro i odlučno koračati životom.

Izaslanstvo organizatora i sudionika natjecanja, te predstavnici HDZ-a BiH predvođeni dopredsjednicima i zamjenikom predsjednika HDZ-a BiH, Marinkom Čavarom, Borjanom Krišto i Nikolom Lovrinovićem, te predsjednicima UDVDR Srednjobosanske županije i BiH, Dragom Smoljom i Nikicom Tomićem, te brigadirima i generalima HVO-a Draganom Vincem, Duškom Grubešićem, Ilijom Nakićem i Tomislavom Kolendom, uz spomen-obilježje palim braniteljima Travnika podignutom na travničkom groblju „Bojna“, položili su vijence svježega cvijeća.

Okupljenim dragovoljcima Srednjobosanske županije, sudionicima igara i prisutnim gostima, prigodnim su se riječima obratili Drago Smoljo, predsjednik županijke Udruge DVDR-a HVO-a , Drago Smoljo, predsjednik Općinskog vijeća Travnika, Nikola Grganović, general bojnik, Travničanin, Ilija Nakić i predsjednik HDZ-a BiH, dr. Dragan Čović. Vodili smo brigu za braniteljsku populaciju, a tako će biti i ubuduće. To je naša velika obveza“, kazao je dr. Čović, ističući kako je sve što radi i čini HDZ BiH i njezini dužnosnici na svim razinama vlasti, za dobrobit hrvatskog naroda, ali i svih koji žive u BiH..

Uz prigodne pozdravne riječi, Osme sportske igre UDVDR-a HVO-a HB Srednjobosanske županije, otvorila je predsjednica Županijskog odbora HDZa- BiH, Lidija Bradara.