Oslabljeni u Zvornik

Sretno i spretno Vitez je pobjedom nad federalnim prvoligašem Gradinom iz Srebrenika , nakon 1 : 1 u regularnom dijelu utakmice, boljim izvođenjem jedanaesteraca, izborio osminu finala nogometnog Kupa BiH.

Na žalost i trenera Ante Miše i navijača Viteza prikazana igra protiv Gradine ne ulijeva optimizam pred teško gostovanje kod Drine u Zvorniku. A kada se k tomu dodaju i ozljede igrača, Miloša i Hrkača protiv Gradine, od ranije ozlijeđenog Badrova, na treningu ozbiljnije ozlijeđenog pričuvnog golmana Perkovića i „načetog“ mladog reprezentativca BiH, Livančića, te nedovoljno fizički pripremljenih pridošlica, iskusnih Peze iz Zrinjskog i Čuljka iz Cibalije iz Vinkovaca, onda se stanje u momčadi može označiti čak i alarmantnim.

Zaista se nalazimo u nezavidnoj situaciji, problemi se vežu jedan na drugog i nikako da stanemo na „zelenu granu“. Međutim, igrati se mora, boriti se i maksimalno založiti protiv Drine, nećemo ići „grlom u jagode“ i vjerujem da u ovom susretu, unatoč svim problemima koji nas prate, nismo bez šansi“; kaže Miše, potkrjepljujući teško stanje u momčadi i činjenicom da će tek poslije treninga nakon posljednjeg treninga pred put, odrediti putnike za Zvornik. „Tko će početi utakmicu, tko će sve biti u službenom zapisniku za utakmicu, zaista vam ne mogu reći jer to, za sada, ni sam ne znam.

Međutim, s dva obranjena jedanaesterca junak susreta protiv Gradine, Aleksandar Živković, koji i inače vrlo dobro čuva mrežu svog Viteza, bez obzira na brojne probleme u momčadi, ne krije optimizam. „Istina je, teško smo došli do pobjede protiv Gradine. Ipak, pobijedili smo, pobjedi se ne gleda u zube, a kada se zna da je kup za favorite „plutajuća mina“, onda prolazom ne treba kriti ni zadovoljstvo. Želim naglasiti, ova nas je pobjeda dodatno ohrabrila, psihološki smirila i među nama igračima vlada mišljenje da smo, iako igrački oslabljeni, kadri u Zvorniku napraviti dobar rezultat, pa i pobijediti. Zašto ne!“