OŠ “BILA”: Projekt Mirovne sekcije – “Velike žene našeg zavičaja”

Članovi Mirovne sekcije OŠ “Bila” s voditeljicom nastavnicom Emanuelom Totić prisjetili su se posebnih žena našeg kraja koje su svojim radom i zalaganjem doprinijele razvoju lokalne zajednice, a djelovale su i šire.

U školi je upriličena izložba na kojoj su predstavljene – Velike žene našeg zavičaja – s.Virgina Ninić, Anka Topić, Ankica Oprešnik, Josipa Bralo, Mara Nemrava i Mande Grebenar.

Izložba je predstavljena učenicima ove škole od 5. do 9.razreda na satima odjela te je izazvala pozitivne reakcije i komentare učenika.
Budući da članovi Mirovne sekcije sudjeluju u projektu Franjevačke škole mira koju vodi Centar za mirovno obrazovanje, ova izložba je predstavljena virtualno i ostalim suradnicima FŠM.

“Na koncu, možemo biti sretni i ponosni na žene koje su promovirale ovaj kraj i ljude i pokazale nam kako treba živjeti život”, poručili su iz OŠ “Bila”.

Valerija Babić, Dario Visković, Mario Visković, Nikolina Kolak, Tamara Gelić i Luka Blažević u dva videa prezentirali su život i djelo “Velikih žena našeg zavičaja”.  

Prethodni članakOdržan sastanak delegacija SDA i HDZ-a predvođenih Izetbegovićem i Čovićem
Sljedeći članakPočeo glavni pretres u slučaju “Respiratori”