Oproštaj Zeničana od župnika don Marina Marića

Na Osamnaestu nedjelju kroz godinu, pod Svetom misom u prijepodnevnim satima u župi Sv. Josipa u Zenici posebno je bilo svečano. Od župljana se oprostio dosadašnji župnik don Marin Marić, koji je za vrijeme jednogodišnje župničke službe ostavio neizbrisiv duhovni i materijalni trag.

Svečanu Misu predslavio je župnik don Marin koji je u propovjedi spomenu: „Kako je život lijep i da se trebamo životu diviti. Najljepši primjer divljenja je zahvaljivanje Bogu na daru života. Čovjekov život voli se iz ljubavi, ako nema ljubavi, onda nema ni života. Svima nama ovdje u Zenici potrebno je jako malo da sve bude dobro, da budemo svi zadovoljni, ali i to malo, i taj jedan korak ne znamo učiniti, ne želimo uraditi – jer to smo mi ljudi, slabi i krhki. Zato je i današnji dan poziv na molitvu i zahvaljivanje. Današnja nedjelja nas poziva da dijelimo ljubav, da budemo nositelji ljubavi u našoj župnoj zajednici i biskupiji“.

Na kraju svoje propovjedi, prenosi KTA, don Marin je poručio župljanima da ustraju u činjenju dobra i ne zaborave svoj kršćanski identitet.

Nakon župnikovih riječi, zahvalu u ime sestara Uršilinki izrekla je sestra Elvira Krišto, koja je zahvalila župniku na srčanosti, velikodušnosti i dobroti koju je pokazao prema sestrama.

U ime župljana župe sv. Josipa Zenica riječ zahvale izrekli su gospođica Zorica Ćubela i gospodin Stipo Grbavac. Oni su pred župnom zajednicom spomenuli da je župnik u godini dana uradio fasadu na župnoj crkvi, uredio župno dvorište, postavio video nadzor, uredio pojedine dijelove župne crkve i kuće, što će na kraju ostati nama u Zenici. „Hvala Ti župniče, i Bog nek’ Te prati“, završne su riječi župljana koji su uz suze uručili župniku prigodno sliku i košaricu, koji su dar u ime cijele župne zajednice.

Nakon Misnog slavlja druženje je nastavljeno u župnom dvorištu uz prigodni domjenak i pjesmu.

Don Marin Marić, odlazi na pastoralnu službu u Dubrovačku biskupiju.

Prethodni članakOd danas u jednom bh. gradu na snazi mjere kojima se ograničava radno vrijeme trgovina i ugostiteljskih objekata
Sljedeći članakTorcida Vitez osvojila Torcida kup Središnje Bosne 2020., DPH Travnik sjajan domaćin