Oproštaj travničke župe od ovogodišnjeg đakona

Župljani Travnika zajedno su se župnikom preč. Markom Mikićem oprostili od svog ovogodišnjeg đakona vlč. Ivana Matijevića, tijekom nedjeljnog misnog slavlja 13. lipnja.

Tijekom obje nedjeljne mise propovijedao je vlč. Ivan, osvrnuvši se posebno na prispodobu o kraljevstvu Božjem koje je poput zrna gorušičina.

Na kraju misnih slavlja, u župnim oglasima, preč. Mikić zahvalio je u ime župne zajednice i u osobno ime đakonu Ivanu na šest mjeseci provedenih u župi Sv. Ivana Krstitelja u Travniku. Zahvalio mu je na trudu, zalaganju i svemu sto je živio, činio i radio kroz proteklo vrijeme. Potom mu je uručio prigodni dar za uspomenu i dugo sjećanje, provedeno u travničkoj župi. Zatim se nazočnima obratio vlč. Ivan, koji se u dirljivom oproštaju prisjetio svega – od svog dolaska pa sve do odlaska. Zahvalio je svima na razumijevanju i podršci, te uputio molbu da ga se prati u molitvama i ubuduće. Također, pozvao je okupljene na svoje mladomisničko slavlje u Globaricu 8. kolovoza.

Na kraju mise, nakon blagoslova i završne pjesme župnog zbora, a po želji đakona, napravljena je zajednička fotografija.

Vlč. Ivan je potom otputovao kratko vidjeti svoju obitelj, te večeras u svetištu Gospe Kondžilske u Komušini započinje svoje svećeničke duhovne vježbe, koje prethode Petrovdanu kada će biti upriličeno svećeničko ređenje.

M.M./ J.P., KT