Opljačkane tri Konzumove radnje

Tijekom protekla 24 sata, na području Policijskih uprava Srednjobosanske županije evidentirana su 4 narušavanja javnog reda i mira. Zabilježeno je 7 prometnih nezgoda bez veće materijalne štete prilikom čega je jedna osoba zadobile lakše tjelesne ozljede, a prijavljeno je 14 krivičnih djela, priopćeno je iz MUP-a SBŽ.

Policijskoj stanici (PS) Travnik, telefonom se obratio E.H. iz Travnika, radnik trgovačke radnje „Konzum” koja se nalazi u mjestu Kalbunbar, općina Travnik i prijavio da su iz pomenute radnje 2 NN muške osobe sa maskirnim kapama na glavi i uz prijetnju pištoljem otuđili metalnu kasu s većom sumom novca i nestali u nepoznatom pravcu. Istraga je u tijeku.

PS Travnik obratila se NN ženska osoba i prijavila kazneno djelo razbojništva, počinjeno u trgovini „Konzum”, koja se nalazi u Novom Travniku. Nakon uzimanja izjava od radnica navedene radnje, utvrđeno je da su razbojništvo izvršile 2 NN muške osobe sa fantomkama na glavi, od kojih je jedna bila naoružana pištoljem. Otuđena je ladica sa pazarom. Istraga je u tijeku.

Neslužbeno doznajemo da je u petak rano ujutro opljačkan i Konzum u Starom Vitezu.

PS Vitez obratio se A.P. iz Viteza i prijavio da mu je tijekom noći 27/28. ožujka 2013. godine, s parking prostora u ulici K.P.K. u Vitezu ukradeno pmv marke „Škoda Fabia”, registarskih oznaka M15-T-715. Uviđajne radnje izvršili službenici OKP-a PU Travnik. Istraga je u tijeku.

Sinoć oko 23,20 sati, telefonom u PS Kiseljak se obratio šef smjene PS Ilidža i dojavio da je u mjestu Hrasnica, općina Ilidža, ukradeno pmv marke „Audi A4″, crne boje i da se vozilo kreće u pravcu Rakovice-Kobiljače. Odmah po prijavi, u pravcu Kobiljače upućena je policijska patrola sa zadatkom da locira navedeno vozilo, a druga policijska patrola je postavljena u ul. Sarajevska cesta u Kiseljaku sa zadatkom da uspostavi blokadni punkt. Po dolasku u ul. Sarajevska cesta, suvozač iz ukradenog vozila, koje se jureći, te ne smanjujući brzinu na znak svijetleće signalizacije od strane policijskih službenika, kroz prozor drži uperen pištolj u policijske službenike. U cilju onesposobljavanja navedenog vozila, policijski službenik ispaljuje hitac iz pištolja, ali „Audi A4″ se ne zaustavlja te probija blokadni punkt, prilikom čega je oštećeno i policijsko vozilo i odlazi u pravcu centra grada. Operativnim radom na terenu, u ul. Vladimira Nazora, općina Kiseljak, pronađeno je ukradeno vozilo i izvršena je opservacija. Nakon toga vozilo je prevezeno na parking prostor PS Kiseljak.U cilju pronalaska NN osoba koje su učestovale u krađi, policijske patrole vrše pretragu terena na lokalitetu. O navedenom događaju upoznati su službenici Odjela unutarnje kontrole MUP-a SBŽ. Istraga je u tijeku.