Opljačkana trgovina Buba commerce u Staroj Biloj

policija1

U protekla 24 sata na području Srednjobosanske županije prijavljeno je 5 kaznenih djela. RIječ je o dva djela teške krađe te po jednom kaznenom djelu razbojništva, šumske krađe i nasilja u obitelji, priopćeno je iz županijskog MUP-a.

U četvrtak u 18.55 sati PS Vitez prijavljeno je razbojništvo nad radnicom trgovine “Buba commerce” u mjestu Stara Bila, općina Vitez. Prema prijavi, razbojništvo su izvršile 2 maskirane osobe, od kojih je jedna bila naoružana vatrenim oružjem. Izvršitelji su od radnice, uz prijetnju oružjem, oduzeli metalnu kasu s dnevnim pazarom trgovine, nakon čega su se udaljili u nepoznatom pravcu. Odmah su u pretragu i blokadu terena upućene sve raspoložive patrole PS Vitez i PS Travnik, dok su očevid na mjestu događaja i druge istražne radnje poduzeli službenici OKP PU Travnik.

 U četvrtak u 23.50 sati PS Bugojno prijavljeno je da je u tijeku provala u ugostiteljski objekt “Siluet” u ulici Kulina Bana u Bugojnu. Odmah je na mjesto događaja upućeno više policijskih patrola, koje su u unutrašnjosti objekta zatekli T.A. rođen 1987.godine i T.V.rođen 1988.godine, obojica iz Viteza. U objektu je zatečen i službenik za zaštitu koji je zadržao izvršitelje do dolaska policijskih službenika. Osumnjičeni su lišeni slobode, a prilikom pretresa osobe inicijala T.A. kod istog su pronađena 2 veća noža i drvena držalica za sjekiru. U tijeku je kriminalistička obrada nad istim zbog osnova sumnje da su počinili kazneno djelo teške krađe u pokušaju, nakon čega će biti podneseno izvješće županijskom tužiteljstvu uTravniku.

Službenici PS Vitez otkrili su izvršitelja krađe metalnih vrata s kapije na ulazu u pravoslavno groblje u mjestu Slatina, općina Vitez, koje je prijavljeno 14. siječnja. Osumnjičeni za ovo kazneno djelo su I.Š.rođen 1994. godine i M.S. rođen 1995.godine, obojica iz Viteza. Protiv izvršitelja će, nakon okončanja kriminalističke obrade, biti podneseno izvješće o počinjenom kaznenom djelu županijskom tužiteljstvu u Travniku.

U protekla 24 na području SBŽ-a evidentirano je 5 slučajeva narušavanja javnog reda i mira. Dogodilo se i 6 prometnih nezgoda u kojima nije bilo ozlijeđenih osoba, a iz prometa su isključena 4 vozila.

Stacionarni radari na području SBK za 24.1.2014.: u Kalibunaru (kod BC INA), u Vitezu (kod Impregnacije), u Nević Polju, u Brnjacima i u Trnovači.