Općina Vitez započela s uređenjem registra NVO-a

vitez3Služba za društvene djelatnosti Općine Vitez uputila je obavijest udrugama građana s područja općine Vitez da je započela s aktivnostima uređenja Registra svih nevladinih organizacija iz Viteza (sportskih, kulturnih, udruga proisteklih iz rata, omladinskih i drugih udruga).

Svaka udruga u registru mora sadržavati rješenje o registraciji izdano od nadležnog ministarstva, statut (ovjeren i potpisan), broj žiro računa, imena članova upravnog odbora, ukoliko postoji samo skupština imena članova skupštine i odluku tko zastupa udruženje, stoji u obavijesti.

Također, udruge su zakonom dužne podnositi izvješća o radu, voditi poslovne knjige, sastavljati financijska izvješća sukladno zakonu i drugim propisima. Sve one udruge i udruženja koja se nalaze u registru općine i koriste sredstva proračuna, a koja nisu podnijela izvješća o radu Službi za društvene djelatnosti za 2012. godinu, dužna su ista dostaviti najkasnije do 30. rujna 2013. godine zajedno s ostalim dokumentima”, priopćeno je iz Službe za društvene djelatnosti Općine Vitez. Trenutno je na području općine Vitez registrirano 99 različitih udruga.