Općina Vitez ulazi u Ekopakov Sustav Zelene točke

U ponedeljak, 15. prosinca potpisan je ugovor o uspostavi sistema za primarnu selekciju ambalažnog otpada u Općini Vitez, a kojim je financirana kupovina infrastrukture za uspostavu 10 eko-otoka te nabavka vozila za odvojeno prikupljanje ambalažnog otpada.

Ugovor su potpisali načelnik Općine Vitez, Advan Akeljić, direktor JKP Vitkom d.o.o., Igor Miličević te direktorica Ekopaka, Amela Hrbat.

Istog dana, potpisan je ugovor o uspostavi Sustava Zelene točke i u Općini Novi Travnik. Ekopak će u Općini Novi Travnik financirati kupovinu vozila za selektivno prikupljanje ambalažnog otpada te kupovinu kontejnera i kanti koje će biti postavljene ispred škola. Ugovor su potpisali tajnik Općine Novi Travnik Jasmin Hodžić, direktor JKP Vilenica Čistoća, Dario Zorić, te direktorica Ekopaka Amela Hrbat.

Ekopak će također sprovesti edukativno-promotivne aktivnosti kako bi građani, kada se uruči infrastruktura, bili informirani i spremni da pravilno odlažu ambalažni otpad.

Potpisom tih ugovora, Ekopak – prvi ovlašteni operater sustava za upravljanje ambalažom i ambalažnim otpadom u BiH, je uložio znatna financijska sredstva i započeo proces uspostave efikasnog, transparentnog, dugoročnog i održivog Sustava Zelene točke u 10 Općina: Bihać, Gračanica, Orašje, Donji Vakuf, Kladanj, Ključ, Olovo, Breza, Vitez i Novi Travnik, a planirano je da se postepeno obuhvate sve općine.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA