Općina Vitez pozvala vlasnike/korisnike garaža kod tržnice da ih uklone

pijaca garaza2Općina Vitez danas je uputila poziv vlasnicima, odnosno korisnicima garaža, koje se nalaze u središtu grada da izvrše uklanjanje istih i čišćenje terena najkasnije u roku 15 dana od dana objavljivanja javnog poziva.

“Urbanističko-građevinski inspektor općine Vitez vršeći redoviti inspekcijski nadzor utvrdio je da su uslijed dotrajalosti i većih oštećenja garaža, koje se nalaze na lokaciji između Gradskog stadiona i pijace, neposredno ugroženi opći javni interes, okoliš i zdravlje ljudi.

Inspekcijskim nadzorom je opravdan i zahtjev MZ Vitez I, te dopis Službe za civilnu zaštitu, u kojima se navode garaže kao problem užeg gradskog područja Viteza, te predstavljaju opasnost za okolinu i zdravlje ljudi. Garaže su u ruševnom stanju te se njihovo područje koristi i kao prostor za ilegalnu deponiju smeća”, navodi se u Javnom pozivu Općine Vitez.

Ukoliko vlasnici, odnosno korisnici garaža ne postupe sukladno javnom pozivu Općina Vitez će izvršiti uklanjanje objekata i čišćenje terena, a troškove uklanjanja i čišćenja ispostaviti vlasnicima/korisnicima objekata.

pijaca garaza