Općina Vitez očekuje naplatu 800 tisuća KM od privrednika

Proteklu godinu u Općini Vitez obilježilo je smanjenje deficita i završetak Strategije razvoja Općine Vitez do 2020. godine, te ulaganja u infrastrukturu i kvalitetnije upravljanje otpadom kroz ugovor s EKOPAK-om, istaknuli su načelnik Advan Akeljić i predsjedavajući OV, Tomislav Bošnjak Matić.

Načelnik Akeljić posebno je naglasio projekat izgradnje dijela osnovne škole uz podršku Turske vojne misije u koji je investirano 650 000 KM, rekonstrukciju vodovoda u viteškim mjesnim zajednicama u što je uloženo 430 000 KM te izgradnju tribina na gradskom stradionu koja je koštala 550 000 KM.

U narednoj godini općina želi riješiti potraživanja od privrednika iz ranijih godina piše portal TNT.

Ta potraživanja su nastala u ranijim godinama i kreću se oko 800 000 KM. – kazao je Advan Akeljić, načelnik Općine Vitez. Potraživanja su nastala po osnovu Odluke o dodjeli i korištenju općinskog građevinskog zemljišta.

Predsjedavajući Tomislav Bošnjak – Matić očekuje od organa vlasti s viših nivoa da riješe problem „Vitezita“ koji opterećuje ovu općinu.

Radnici vide Općinu kao prvo mjesto i organ vlasti kojem se obraćaju. Sada se gore nešto radi, ali daleko je to od onoga što je nakad bilo. – kazao je Tomislav Bošnjak – Matić, predsjedavajući OV Vitez.

Kao jedan od problema s kojim se susreće općina Vitez svakako je raspodjela prihoda koju smatraju nepravednom i destimulirajućom za razvoj privrede.

Izvor

Reklama