OPĆINA VITEZ: Obavijest vezana za manifestaciju “Božić u Vitezu”

Općina Vitez uputila je obavijest kako ove godine neće biti održana manifestacija “Božić u Vitezu”, a koja je podrazumijevala različite kulturno-zabavne programe na Gradskom trgu u Vitezu.

“Prva adventska svijeća vodi nas u radosno iščekivanje Božića…vodi nas u onaj čarobni kutak toplog obiteljskog doma i sjeća na miris maminih kolača… Božić je unutarnja radost svjetla i mira, suosjećanja prema bližnjima, Božić je tradicija… U godini koja je na izmaku naučili smo da dosadašnje SVE neće biti kako smo naučili ili kako zamišljamo.

Cijeli svijet je u potpunom lockdownu s rigoroznim mjerama i velikim brojkama oboljelih izazvan korona virusom. Stoga vas želimo obavijestiti da ni manifestacija “Božić u Vitezu 2020” ne može biti održana zbog propisanih mjera koje ne dopuštaju okupljanja velikog broja ljudi na jednom mjestu, zbog čega iskreno žalimo.

No ipak nešto možemo učiniti u ovom izazovnom vremenu… Pružimo ruku svome bližnjemu, budimo utjeha, radost i nada…otvorimo svoja vrata i svoja srca neka radost nadolazećih blagdana ispuni sve nas. Kako bi blagdansko ozračje i njegova svjetlost bili s nama, pozivamo sve naše sugrađane, institucije i ustanove na ukrašavanje dvorišta i dekoriranje interijera.

I ove godine kroz vrijeme adventa biti ćemo s vama lijepom rječju, pjesmom i slikom… Na gradskom trgu smo upalili lampice na boru i prvu adventsku svijeću….a vi u narednom razdoblju prošetajte našim trgom sa svojim najmilijima, slikajte se i pošaljite nam fotografije i utiske…. Ostanite nam zdravi i čuvajte se!”, poručili su iz Općine Vitez.