Općina Travnik: Povećanje stupnja sigurnosti na skijalištima

Iz ureda načelnika Općine Travnik upućena je OBAVIJEST s ciljem povećanja stupnja sigurnosti osoba (turista) na skijaškim stazama i ostalim lokacijama gdje je zabranjen prometnih motornih sanki.

Kako stoji u OBAVIJESTI, s ciljem poboljšanja turističke ponude, vrši se intenzivna kontrola primjene odredbi člana 91. Odluke o komunalnom redu na području turističkog naselja Babanovac, a kontrolu vrše nadležni općinski inspektori u suradnji sa pripadnicima Policijske stanice Travnik.

U prilogu OBAVIJESTI nalazi se i IZVOD IZ ODLUKE O KOMUNALNOM REDU NA PODRUČJU TURISTIČKOG NASELJA BABANOVAC: PROMET NA SKIJALIŠTIMA

U vrijeme rada ski liftova motorne sanke, osim službenih motornih sanki ne mogu koristiti ski staze.

Motorne sanke bez vremenskog ograničenja mogu koristiti javne ceste unutar ski centra koje ne pripadaju uređenim ski stazama.

Na koristenje motornih sanki na skijalištu, obaveze postupanja u slućaju nesreće, mjere sigurnosti u pogledu vozača i druga pitanja koja se tiču korištenja motornih sanki na skijalištu, primjenjuju se propisi koji se odnose na motocikle i sigurnosti prometa na putevima.