OO SDP kritizira nesazivanje Konstituirajuće sjednice OV Vitez; termin održavanja bi trebao biti poznat sredinom narednog tjedna

Općinski odbor SDP BiH Vitez oštro je u priopćenju za javnost osudio činjenicu da s današnjim danom, 15.1.2021. godine, nije sazvana niti održana Konstutirajuća sjednica Općinskog vijeća Vitez.

„Klub vijećnika SDP BiH Vitez u Općinskom vijeću Vitez smatra da je ovo neodgovoran i protuzakonit čin, te je očigledno da će se u mandatu pred nama nastaviti praksa nepoštivanja zakona, statuta i poslovnika, kao što je to bilo vidljivo u prethodnom mandatnom periodu“, stoji u priopćenju iz OO SDP BiH Vitez, u kojem dodaju kako krivcem za to smatraju Stranku demokratske akcije, odnosno predsjednika Vijeća u dosadašnjem sazivu, Hidajeta Sivru, koji je, kako navode, prema Statutu općine Vitez dužan sazvati Konstituirajuću sjednicu.

Osim javnog poziva da se Konstituirajuća sjednica što hitnije zakaže, iz OO SDP BiH Vitez najavili su kako su spremni ponuditi ime za predsjednika OV Vitez.

„Još jednom pozivamo nadležne da se uozbilje i svoje unutarstranačke nedoumice ostave po strani, a interes građana stave na prvo mjesto, jer Općinsko vijeće Vitez mora biti servis građana koji će da radi u maksimalnom kapacitetu“, navode iz OO SDP BiH Vitez.

U izjavi za Radio Vitez, Hidajet Sivro, predsjednik OV Vitez u prethodnom sazovu, kazao je kako su u tijeku razgovori o sazivanju Konstituirajuće sjednice OV Vitez, a konačan dogovor trebao bi biti postignut sredinom idućeg tjedna.