OO SBB BiH Travnik poziva vlasti na odgovornost

altNakon nekoliko prometnih nesreća u Travniku, u kojima je jedna osoba smrtno stradala, travnički Općinski odbor Saveza za bolju budućnost (OOSBB) zatražio je od načelnika općine, nadležnih općinskih službi i Policijske stanice Travnik da konačno riješe dva problema koji već godinama ugrožavaju sigurnost Travničana.

“Nedopustivo je da još nije napravljen nadvožnjak preko Magistralne ceste M-5 na najfrekventinjim mjestima u gradu, a da u isto vrijeme na pojedinim lokacijama semafori ne rade već nekoliko mjeseci. Krajnje je vrijeme da službenici Policijske stanice Travnik počnu kažnjavati neodgovorne vozače, koji ‘divljačkom vožnjom’ kroz centar grada svakodnevno ugrožavaju živote građana, a naročito djece”, stoji u priopćenju iz OOSBB-a.

Ako njihov zahtjev ne naiđe na razumjevanje nadležnih organa, iz OOSBB-a navode kako će biti prinuđeni pozovati građane da se demokratskim i zakonom dopuštenim sredstvima izbore da Travnik bude sigurno mjesto za življenje.

“Zar je trebalo da bude izgubljen jedan mladi život i da još jedan osnovac bude teško ozlijeđen pa da bi se općinska vlast u Travniku podsjetila na to da već godinama nije riješen problem pasa lutalica koji svakodnevno teroriziraju građane i na probleme u sigurnosti prometa u gradu.

Iz dana u dan sve više naših sugrađana postaju žrtve pasa lutalica, a sve dosadašnje aktivnosti nadležne općinske službe pokazale su se neuspješnim. Zar nije sramotno da na dijelovima Bosanske ulice preko puta Osnovne i Srednje mješovite tehničke škole u Travniku, gdje dnevno stotine osnovaca i srednjoškolaca prelaze ulicu, nema adekvatne horizontalne i vertikalne signalizacije”, pitaju se u SBB-u.